Filistin'den "İsrail'in yargısız infazlarına soruşturma" talebi

Filistin'den "İsrail'in yargısız infazlarına soruşturma" talebi
FKÖ Genel Sekreteri Ureykat:- "İsrail geçen eylül ayından bu yana 207 Filistinliyi yasa dışı yollarla öldürdü. İsrail'in kanunlara aykırı gerçekleştirdiği öldürme eylemleri için resmi soruşturma başlatılmalı"

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail ordusunun 13 Eylül 2015'ten bu yana 207 Filistinliyi yasa dışı yollarla öldürdüğünü belirtti.

Ureyket, Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail ordusunun yasa dışı yollarla gerçekleştirdiği öldürme eylemleri için resmi soruşturma başlatılması" talebinde bulundu.

Ureykat açıklamasında, "İsrail işgal yönetiminin geçen perşembe günü El-Halil kentinde Filistinli Abdulfettah eş-Şerif'in vahşice öldürülmesi hakkında soruşturma açılacağına yönelik duyurusuna rağmen tarihsel gerçekler göstermektedir ki İsrail soruşturmaları adalete hizmet etmiyor." ifadesini kullandı.

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem'in geçen perşembe günü Youtube üzerinden yayınladığı görüntüde Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bir İsrail askerinin Abdulfettah eş-Şerif isimli Filistinli yaralı bir genci yakın mesafeden başından vurarak öldürdüğü görülmüştü.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından oluşan tepkilerin üzerine İsrail ordusu olayı "ferdi" olarak nitelendirmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.