Filistinli Bergusi'nin, Nobel Barış Ödülü adaylığı

Filistinli Bergusi'nin, Nobel Barış Ödülü adaylığı
Arap Parlamentosu, Filistinli tutuklu Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesini destekledi

KAHİRE (AA) - Arap Parlamentosu'nun, İsrail'de 2002 yılından beri tutuklu bulunan İntifada Hareketi'nin önderlerinden Filistinli Mervan el-Bergusi'nin, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesini desteklediği bildirildi.

Arap Parlamentosu, Başkan Ahmed el-Cerevan ve Bergusi'nin eşi Fedva Bergusi'nin de katılımıyla, Arap Birliği'nin başkent Kahire'deki genel sekreterlik binasında toplandı. Cerevan parlamentoda yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı idari tutuklamaların yasal olmadığını vurgulayarak, Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesini desteklediklerini söyledi.

Cerevan, Arap Parlamentosu'nun, 14 yıldır tutuklu bulunan Bergusi'nin de aralarında bulunduğu tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılması için başlatılan kampanyaya katıldığını duyurdu.

Mervan el-Bergusi, Filistin'deki 1987 İntifada Hareketi'nin önemli aktörlerinden biri kabul ediliyor. Filistin Fetih Hareketi'nde önemli görevler yürütmüş olan Bergusi, 2002'den bu yana İsrail'de tutuklu bulunuyor. İsrail, Bergusi hakkında 5 kez müebbet ve 40 yıl hapis cezası vermişti.

Fedva el-Bergusi, Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü adaylığına destek kampanyası çerçevesinde ay başında Tunus'ta yaptığı açıklamada, "Güney Amerika'dan direnişçi ve Nobel Barış Ödüllü Adolfo Pérez Esquivel'in Mervan el-Bergusi’yi Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiğini belirterek, Tunus Diyalog Dörtlüsü'nün de eşini barış ödülüne aday göstereceğini bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.