"Filistinli engelliler tedavi edilemiyor"

"Filistinli engelliler tedavi edilemiyor"
Filistinli engelli Asalya: - "Ülkemde engelli kalanların büyük çoğunluğu İsrail saldırılarından dolayıdır. İsrail'in saldırıları nedeniyle engelli kalan Filistinliler tedavi de edilemiyor. Bundan dolayı ben de Türkiye'de tedavi oldum"

ŞANLIURFA (AA) - Filistinli bedensel engelli İslam Hasnem Muhammed Asalya, İsrail'in saldırıları nedeniyle engelli kalan Filistinlilerin tedavi edilemediğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Engelliler Haftası etkinliği kapsamında Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda "Farkındalık Paneli" düzenledi.

Panelde konuşan Filistinli bedensel engelli Asalya, 2006'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında yaralandığını ve tıbbi imkansızlıklar nedeniyle Türkiye'de tedavi edildiğini belirtti.

İsrail'in Filistin halkına yönelik baskılarının sürdüğünü vurgulayan Asalya, "Ülkemde engelli kalanların büyük çoğunluğu İsrail saldırılarından dolayıdır. İsrail'in saldırıları nedeniyle engelli kalan Filistinliler tedavi de edilemiyor. Bundan dolayı ben de Türkiye'de tedavi oldum. 10 yıldır da engelli olarak hayata tutunmaya çalışıyorum." dedi.

Asalya, kendilerine maddi ve manevi destek veren tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Filistin'de engelli olmanın daha zor olduğunu aktaran Asalya, şöyle konuştu:

"Bizler 7'den 70'e katil İsrail'e karşı mücadele ediyoruz. Filistin'de sakat olmanın en önemli sebebi İsrail'in yollamış olduğu bombalardır. Bütün bu zulümlere, baskılara ve olumsuzluklara rağmen İsrail'e karşı dimdik ayakta duruyoruz. Ülkemiz için canlarımızı şehit veriyoruz."

Panele, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Takımı Antrenörü Serdar Yıldırım ile diğer ilgililer katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.