Filistinli eski tutuklunun Bulgaristan'da ölmesi

Filistinli eski tutuklunun Bulgaristan'da ölmesi
Filistin'in Sofya Büyükelçiliğinde hayatını kaybeden Zayid için Gazze'de temsili cenaze töreni düzenlendi

GAZZE (AA) - Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki Filistin Büyükelçiliğinde ölen, İsrail'in sınır dışı edilmesini talep ettiği Filistinli Ömer Nayif Zayid (52) için Gazze Şeridi'nde temsili cenaze töreni düzenlendi.

Sol eğilimli Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) tarafından Gazze'de Zayid için düzenlenen gıyabi cenaze törenine onlarca Gazzeli ve Filistinli gruplardan yönetici katıldı.

Gazze sokaklarında omuzlarda taşınan temsili tabut Uluslararası Kızılhaç Örgütü merkezinin önüne getirildi.

Cenaze töreninde AA muhabirine konuşan FHKÖ üyesi Cemil Mazhar, Zayid'in kanının heder olmayacağını ve FHKÖ'nün bu olayın takipçisi olacağını ifade etti.

Mazhar, Zayid'in ölümünden İsrail'in sorumlu olduğunu belirterek, Filistin yönetimini bu suça karışanları derhal açıklamaya çağırdı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı cuma günü Ömer Nayif Zayid'in gizemli bir şekilde Filistin'in Sofya Büyükelçiliğinde öldüğünü bildirmişti. OIayın ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas araştırma komisyonu kurulması kararı vermişti.

Zayid, 1986'da bir İsrail vatandaşını öldürdüğü iddiasıyla İsrail yargısınca 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İsrail'de tutuklu olarak tedavi gördüğü hastaneden kaçan Zayid, 1990'da Suriye üzerinden Bulgaristan’a gelerek 2012'ye kadar sürekli ikamet almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.