Filistinli eski tutuklunun Bulgaristan'da ölmesi

Filistinli eski tutuklunun Bulgaristan'da ölmesi
Filistin'in Sofya Büyükelçiliğinde hayatını kaybeden Zayid'in ailesi, konuyu Avrupa mahkemelerine taşıyabileceğini belirtti

SOFYA (AA) - Filistin'in Sofya Büyükelçiliği bahçesinde geçen ay ölü bulunan Filistinli Ömer Zayid'in ailesi, olayı Avrupa mahkemelerine taşıyabileceklerini bildirdi.

Zayid'in Bulgaristan vatandaşı olan eşi ve çocukları, basına yaptıkları açıklamada, Bulgar makamlarından ölüm nedeniyle ilgili net bir açıklama beklediklerini ifade etti. Zayid'in eşi, net bir açıklama gelmemesi halinde konuyu Avrupa'daki ilgili mahkemelere taşıyacaklarını kaydetti.

Savcılık, soruşturmanın ilk safhasında Zayid’in cinayete kurban gittiği yönünde şüpheler bulunduğunu açıklamıştı.

Zayid'in vücudu üzerinde herhangi bir darbe, kurşun veya bıçak yarasına rastlanmadığına işaret eden yetkililer, otopsi sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanabileceğini bildirmişti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da Ömer Zayid'in gizemli bir şekilde Filistin'in Sofya Büyükelçiliğinde öldüğünü açıklamıştı. OIayın ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas araştırma komisyonu kurulması kararı vermişti.

Zayid, 1986'da bir İsrail vatandaşını öldürdüğü iddiasıyla İsrail yargısınca 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İsrail'de tutuklu olarak tedavi gördüğü hastaneden kaçan Zayid, 1990'da Suriye üzerinden Bulgaristan’a gelerek 2012'ye kadar sürekli ikamet almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.