Filistinli Papaz, İsrail'e çok sert tepki gösterdi

Filistinli Papaz, İsrail'e çok sert tepki gösterdi
 Editör
İsrail'in Gazze katliamına tepkiler farklı dini gruplarca da gösteriliyor.

İsrail'in Gazze katliamına duyarlı farklı dinlerden insanlar da tepki göstermeye devam ediyor.

Filistinli Papaz Munzir İshak, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de yaşananların soykırım olduğunu belirterek, Filistinlilerin her zaman olduğu gibi ayağa kalkacağını ancak bu suça ortak olanların soykırımdan sonra gelecek özürlerini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Konuşmasına "İsa (Peygamber) enkaz altında" ifadesiyle başlayan İshak, içtenlikle duygularını paylaştı. Noel sevinci yerine kederle dolu olduklarını belirterek, Gazze'de yaşanan trajediyi vurguladı.

BİNLERCE ÇOCUK KATLEDİLDİ

İshak, Gazze'de 20 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, binlercesinin enkaz altında olduğunu ve 9 bine yakın çocuğun acımasızca katledildiğine dikkat çekti.

DÜNYA İZLİYOR, KİLİSELER İZLİYOR

1,9 milyon kişinin yerinden edildiği ve yüz binlerce evin yıkıldığı gerçeğine vurgu yapan İshak, "Bildiğimiz Gazze artık yok. Bu bir ortadan kaldırma. Bu bir soykırım. Dünya izliyor. Kiliseler izliyor. Gazze halkı, kendi idamlarının canlı görüntülerini gönderiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.