Filistinlilere yönelik sağlık yardımındaki kesinti

Filistinlilere yönelik sağlık yardımındaki kesinti
Gazze Şeridi'nde UNRWA'nın sağlık yardımında kesintiye gitmesi protesto edildi

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Lübnan'daki Filistinli mültecilere yaptığı sağlık hizmetlerindeki yardımların azalması kararı Gazze Şeridi'nde protesto edildi.

Gazze'de Ulusal ve İslami Güçler Komitesi tarafından, Lübnan'daki Filistinli mültecilere yönelik UNRWA yardımlarının azaltılmasını protesto etme amacıyla düzenlenen gösteriye onlarca Filistinli katıldı. Gösteride UNRWA'nın kararından derhal vazgeçmesini ve Filistinli mültecilere yardımlarını sürdürmesini isteyen ifadelerin yer aldığı pankartlar taşındı.

Gösteri alanında AA muhabirine konuşan Hamas Hareketi yöneticilerinden İsmail Rıdvan, "Özellikle Lübnan'daki Filistinlilerin sağlık hizmetlerinin karşılanması için sunulan desteğin azaltılması olmak üzere UNRWA'nın yardımları azaltma kararını kabul etmediğimizi göstermek için geldik" dedi.

Rıdvan, UNRWA'nın Filistinlilere yönelik sorumluluklarını üstlenmesi ve tüm alanlarda hizmetlerini sürdürmesi gerektiğini kaydetti.

UNRWA, bir süre önce Lübnan'daki Filistinlilerin sağlık hizmetlerinin karşılanması için sunulan desteği azaltma kararı almış ve ardından Filistinlilerin kaldığı birçok mülteci kampında gösteriler düzenlenmişti.

BM tarafından 1949'ta kurulan UNRWA, Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'de yaklaşık 5 milyon Filistinli mülteciye eğitim, sağlık ve diğer alanlarda hizmet sunuyor. UNRWA sık sık, donör ülkelerin bağışlarının artan hizmet ihtiyacını karşılamadığını ifade ediyor. BM rakamlarına göre Lübnan'da yaklaşık 500 bin civarında Filistinli mülteci yaşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.