'Filmler 1.5 dakikada cebe inecek'

'Filmler 1.5 dakikada cebe inecek'
Mobil internette hızını üçe katlayan Turkcell’in yeni teknolojisiyle 700 megabaytlık bir film cep telefonuna 1.5 dakikada inecek

Turkcell, uzun süredir yürüttüğü hazırlıkları tamamlayarak şebekesini Üç Taşıyıcılı (Triple Carrier) mobil internet teknolojisi ile uyumlu hale getirdi. Şirket böylece mobil internette hızını üçe katladı. Şebekesini Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisiyle uyumlu hale getiren Turkcell, mobil internet hızını 63.3 megabit şebekesinde desteklemeye başladı. Aynı zamanda veri yükleme teknolojisinde de tek taşıyıcıdan çift taşıyıcıya yükseltme yapılarak veri yükleme hızlarında iki kat artış sağlandı ve 11.5 megabit’e varan hızlara ulaşıldı. 

3 KAT HIZLANDI

Böylece web sayfalarının açılış hızı, video dosyalarının veri indirme hızı gibi ölçütlerde önemli oranda iyileşme sağlanıyor. 2009’da 3G ile başlayan 21 megabit hızlarını müşterisine deneyimleten Turkcell, 2011’de bu hızı ikiye katlayan Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) teknolojisi ile hızını 42 megabite yükseltmişti. Üç Taşıyıcılı mobil interne tteknolojisiyle cep telefonuna 700 megabaytlık bir film 1.5 dakikada,150 megabayt büyüklüğünde bir video klip ise 19 saniyede indirilebilecek. Turkcell,şebekesinde Çift Taşıyıcılı internet teknolojisi hizmetini de sunmaya devam edecek.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “81 ildeki şebekemizi en hızlı 3G teknolojisini sunacak şekilde yapılandırdık”diye konuştu. En hızlı mobil interneti sunmaya başladıklarını bildiren Ciliv, sözlerine şöyle devam etti: “En hızlı 3G’yi sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz,diğer taraftan 4G için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı da son hızda sürdürüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.