Ford, 45 bin aracını geri çağırıyor!

Ford, 45 bin aracını geri çağırıyor!
Ford marka aracı olanlar dikkat! Fort binlerce aracını geri çağırma kararı aldı.

Ford marka araçların bir kısmında kapı mandalı sorunu yaşandı. Yaşanan sorun karşısında Ford 45 bin aracını geri çağırma kararı aldı.

Otomotiv devine göre, Fiesta ve Fusion gibi modellerin kapıları sürüş esnasında beklenmedik bir şekilde açılıyor. Bu potansiyel sorun nedeniyle, kapı mandallarındaki hatalı durum tespit edilen 45 binden fazla araç geri çağrıldı.

ABD'deki kullanıcılara gönderilen bildiride, 2015 Ford Fiesta, 2016 Ford Fusion ve 2016 Lincoln MKZ modellerinin etkilendiği ifade edildi. Geri çağrılma, belirli eyaletlerde ve bölgelerdeki araçlarda kapı mandallarında gevşeme sorunu yaşanabileceğini gösterdi.

SORUN İLGİNÇ: KAPI MANDALI

Ford, sorunu ilk olarak 2016 model Fusion'da tespit ettiğini ve Ağustos ayında sorunu araştırmaya başladığını belirtti. Şirket, kapı mandalındaki çatlak veya kırığı belirlemek için tedarikçisiyle işbirliği yaptı ve sorunun mandalın yerine düzgün oturmamasından kaynaklandığını keşfetti.

Ford, kapı mandallarının arızalanması veya kapıların beklenmedik şekilde açılmasıyla ilgili 39 şikayet aldığını ancak bu sorun nedeniyle herhangi bir kaza veya yaralanma olmadığını bildirdi. Ancak, bir kapının sürüş sırasında açılması, sürücü ve yayalar için potansiyel bir büyük risk oluşturabilir.

İlk aşamada 45 bin aracın geri çağrıldığı belirtilse de, sadece bu araçların yüzde 1'inde hatalı kapı mandalları bulunduğu tahmin ediliyor. Ford bayileri, sorunu gidermek için geri çağrılan araçların mandallarındaki kodları inceleyecek ve bu tamirin ücretsiz olacağını belirtti.

Kaynak:Para Durumu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.