Formda kalmanıza yardımcı olacak 6 lezzetli tarif

Formda kalmanıza yardımcı olacak 6 lezzetli tarif
 Muhabir
Kilo vermek istiyorsanız aç kalmanıza gerek yok. Kilo vermenize yardımcı olacak doyurucu tarifler var. Uzun süre tok kalmanız ve atıştırmalık tuzağına düşmememiz için size protein ve lif sağlıyorlar.

Keyif aldığınız dengeli bir beslenme, kilo vermede başarının anahtarıdır. Diyette olsanız bile yemek yemek sizi mutlu eder. Yemeklerin protein ve lif açısından yüksek olması sizi uzun süre tok tutar. Bu da diyetiniz için önemli bir durumdur.

Formda kalmanıza yardımcı olacak 6 lezzetli tarif

Izgara tavuklu fasulye salatası

Bu salatanın yapımı hem kolay hem de besinlerle doludur. Beyaz fasulye, nohut veya barbunya fasulyesini bir kapta karıştırın. Doğranmış biberleri, soğanı, taze kişnişi ve bir miktar zeytinyağını ekleyin. Daha sonra yağsız tavuk göğsü filetoyu ızgarada pişirin ve şeritler halinde kesin. Izgara tavuğu fasulye salatasının üzerine yerleştirin ve bir tutam tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandırın.

tavuk.jpg

Ispanaklı sebzeli omlet

Omlet, kahvaltı veya öğle yemeği için ideal olan hızlı ve kolay bir yemektir. İki yumurtayı kırın ve iyice çırpın. Doğranmış taze ıspanak, doğranmış biber, mercimek ve soğanı ekleyin. Omleti bir tavada biraz zeytinyağıyla altın rengi oluncaya kadar kızartın. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tatlandırın.

omlet.jpg

Fırında sebzeli fırında tavuk

Tavuk göğsü, yağ oranı yüksek olmayan mükemmel bir protein kaynağıdır. Tavukları parçalara ayırın ve dilediğiniz baharatlarla marine edin. Fırın tepsisine yerleştirip brokoli, kabak, biber gibi doğranmış ve farklı sebzelerden oluşan karışımla birleştirip üzerine önceden ıslattığınız nohutları ekleyin. Her şeyi 200 santigrat derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sonuç lezzetli, doyurucu ve diyetinizde size yardımcı olacak bir tarif

firin-tavuk.jpg

Mercimek çorbası

Mercimek mükemmel bir lif ve bitki bazlı protein kaynağıdır. Kırmızı veya yeşil mercimeği sebze suyunda pişirin. Soğan, havuç, kereviz farklı sebzelerle birlikte ve baharatları da ekleyin. Mercimekler yumuşayana ve tüm tatlar iyice karışana kadar çorbayı kaynamaya bırakın. Bu çorba besleyicidir, doyurucudur ve sağlıklı kilo kaybı için ideal bir yemektir. Bunları önceden mükemmel şekilde pişirebilir ve dilediğiniz zaman da yiyebilirsiniz. Bu şekilde her zaman elinizin altında sağlıklı bir yemek bulunur.

orba.jpg

Buharda pişmiş sebzeli somon

Somon, sağlıklı omega-3 yağ asitleri ve yüksek kaliteli protein alabileceğiniz mükemmel bir besindir. Biraz yağ ile bir tavada kızartın ve ardından somon filetoyu tuz, karabiber ve limon suyuyla baharatlayın. Bu arada kendinize havuç, brokoli ve doğranmış soğanla sebze kızartması yapın. Sebzeleri zeytinyağında soteleyip dilediğiniz gibi baharatlandırın.

somon.jpg

Sebzeli kıyma

Bu doyurucu yemek, protein ve lif açısından zengindir. Yağsız kıymayı, doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte tavada soteleyin. Doğranmış biber, doğranmış domates ve bir tutam kimyon ekleyin. Sebzeler yumuşayana ve tatlar iyice karışıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın.

kiyma.jpg

Afiyet olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.