Formula'da süper gelişme!
Motor sporlarında heyecan İstanbul’da devam edecek. Uzun bir aranın ardından İstanbul’da motor sporları adına büyük bir heyecan yaşanacak. Formula 1’nin İstanbul’a dönmesinin ardından önemli bir gelişme daha yaşandı.
FORMULA 2 VE 3…
Formula 2 ve Formula 3 yarışları 2027'de İstanbul'da düzenlenecek Formula 2 ve Formula 3 yarışları, Formula 1 Türkiye Grand Prix kapsamında TOSFED İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek.
TOSFED RESMİ AÇIKMAYI GEÇTİ
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre Formula 2 ve Formula 3 serileri, 1-3 Ekim 2027 tarihlerinde düzenlenecek Formula 1 Türkiye Grand Prix'nin programında yer alacak.
İSTANBUL ÖZELLİKLE İSTENDİ
Açıklamada görüşlerine yer verilen TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Formula 1'in Türkiye'ye dönüş sürecinde Formula 2 ve Formula 3 destek serilerinin de İstanbul'da yapılmasını özellikle istediklerini belirterek "Beş yıllık kontrat dönemimizde, bizim genç sporcularımızın da Turkish Grand Prix hafta sonunda kendi pistimizde, dolu tribünler önünde yarıştığını görmeyi temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.