Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Ürdün'de

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Ürdün'de
Hollande, Ürdün Kralı Abdullah ile bir araya geldi

AMMAN (AA) - Ortadoğu turunun son durağı olan Ürdün'e gelen Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya geldi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Kral Abdullah'ın bir araya geldiği görüşmede, terörle mücadele, Suriye krizi ve bölgedeki bazı ülkelere ilişkin gelişmeler ile İsrail-Filistin barış müzakerelerinin canlandırılması konularının ele alındığı belirtildi.

Kral Abdullah, bu ziyaretin, iki ülke arasındaki tarihi ve köklü ilişkilerin sadece siyaset alanında değil askeri ve ekonomi alanlarında da güçlendirilmesi için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

İki ülke arasında önemli anlaşmalar imzalandığını ve bunun ikili ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde ortak bir çaba sonucu gerçekleştiğini aktaran Abdullah, şöyle devam etti:

"Ortadoğu, büyük sorunlar yaşıyor ancak her seferinde Fransa'yı iyi bir öncülük rolü oynarken görüyoruz. Farklı konular karşısında tutumlarımızdaki koordinasyonun devam etmesi, ülkelerimizin arasındaki ilişkinin sağlamlığını kanıtlıyor."

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise "Bugün Mısır'dan geldim. Orada Libya hakkındaki gelişmeleri görüştük. Şu anda Ürdün'deyiz. Cenevre'deki görüşmelerinin öneminin bilincindeyiz. Cenevre'deki görüşmelerin ertelenmesi son derece endişe verici." dedi.

Ateşkesin sona ermesinin savaşın ve hava saldırılarının yeniden başlaması anlamına geleceğine dikkati çeken Hollande, bunun, sivillerin sıkıntılarını arttıracağını ve umudun kaybolacağını söyledi. Hollande, Suriye krizi konusunda siyasi çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

İki liderin huzurunda Fransa Kalkınma Ajansı (AFD) ve Ürdün hükümeti arasında 2016-2018 yılları için mutabakat zaptı imzalandı.

Hollande, Ürdün ziyareti kapsamında Amman Ticaret Odası salonunda düzenlenen foruma da katıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Ürdün'de

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Ürdün'de

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.