Fransa'da tarihi yürüyüş başladı

Fransa'da tarihi yürüyüş başladı
Fransa'daki saldırıları protesto etmek için Paris'te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'nde adeta insan akını yaşanıyor. 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katıldığı yürüyüşte dünya liderleri yan yana yürüyor.

Dünyanın gözü bugün Paris'teki saldırıların ardından gerçekleştirilen sessiz yürüyüşte. Yürüyüşe dünya liderleri ve yüzbinlerce kişi katılıyor.

Paris'teki saldırıları protesto etmek için düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne adeta insan seli aktı. Meydanda yüzbinlerce insan ellerinde bir çok ülkenin bayrağı ve dövizlerle bulunuyor. Kalabalık içinde Türk bayrakları da sıklıkla göze çarpıyor. 'Birlik Yürüyüşü'ne aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fiistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun da bulunduğu 40'tan fazla lider de katılıyor.

Yürüyüş sırasında izdihamın önüne geçmek için yürüyüşün gerçekleşeceği üç kilometre uzunluğundaki Republique (Cumhuriyet) ve Nation meydanları arasında iki ayrı parkur bulunuyor.

Yürüyüşe 1 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor. Yürüyüş dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, Paris'e takviye birlikler sevkedildi. Yürüyüş güzerhgahındaki binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Fransa genelinde dün yapılan yürüyüşlere yaklaşık 700 bin kişinin katıldığı belirtiliyor.

NETANYAHU VE MAHMUD ABBAS DA KATILIYOR

 

Yine İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da gösteri yürüyüşüne katılan isimler arasında. Netanyahu ve Abbas'ın birbirlerine uzak mesafelerde oldukları görüldü.

YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ ELİZE SARAYI

 

Hollande, yürüyüş öncesi Paris'e gelen devlet ve hükümet başkanlarıyla Elysee Sarayı'nda görüştü. Devlet ve hükümet başkanları, gösteri yürüyüşünün yapılacağı alana çok yoğun güvenlik önlemleri arasında otobüslerle götürüldü. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Elize Sarayı'na girişinde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande tarafından karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.