Fransa'da yasaklanan gösteri yürüyüşüne izin çıktı

Fransa'da yasaklanan gösteri yürüyüşüne izin çıktı
Fransa'da İçişleri Bakanlığı ve sendika temsilcileri arasındaki görüşmelerin ardından çalışma yasa tasarısını protesto etmek için yarın düzenlenecek gösteri yürüyüşüyle ilgili yasak kararı kaldırıldı

Fransa'da İçişleri Bakanlığı ve sendika temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin ardından çalışma yasa tasarısını protesto etmek için yarın düzenlenecek gösteri yürüyüşüyle ilgili yasak kararı kaldırıldı.

Sol eğilimli İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT) Genel Sekreteri Philippe Martinez, düzenlediği basın toplantısında, bakanlığın belirlediği güzergahta yarın protesto yürüyüşünün düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Anlaşma uyarınca yürüyüş parkuru kısıtlandı. Bastille Meydanı'ndan çıkacak göstericiler, Arsenal limanı etrafından tur attıktan sonra yine başlangıç noktasına dönecek.

Paris Emniyet Müdürlüğünün, işçi sendikalarının protesto yürüyüşünü güvenlik gerekçesiyle yasaklama kararı, sivil toplum örgütleri ile sol ve sağ siyasetçilerin sert tepkisine yol açmıştı. Fransız basınına göre, ülkede 1962 yılından bu yana hiçbir sendikanın protesto yürüyüşü yasaklanmadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.