Fransa'dan YPG açıklaması

Fransa'dan YPG açıklaması
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nadal:- "Fransa'daki Kürtlerin herhangi bir temsilciliğini tanımaya gerek yok. Bizim muhatabımız Suriye Ulusal Koalisyonu'dur."

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin Paris'te temsilciliğinin açılacağına ilişkin haberleri yalanladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal yaptığı yazılı açıklamada, örgütün Washington ve Paris'te de temsilcilik açacağı yönündeki haberlerle ilgili, "Fransa'daki Kürtlerin herhangi bir temsilciliğini tanımaya gerek yok. Bizim muhatabımız Suriye Ulusal Koalisyonu'dur." ifadelerini kullandı.

Şubat ayında Moskova'da temsilcilik açan YPG, geçen hafta da Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da temsilcilik açmıştı. Terör örgütü PYD lideri Salih Müslim de geçen hafta yaptığı açıklamada Fransa'da bir büro açmayı hedeflediklerini söylemişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.