Frieze New York çağdaş sanat fuarı başladı

Frieze New York çağdaş sanat fuarı başladı
NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentindeki en büyük sanat fuarlarından biri olan Frieze New York, kapılarını ziyaretçilere açtı.Bu yıl 5'incisi düzenlenen...

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentindeki en büyük sanat fuarlarından biri olan Frieze New York, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen fuar, Randalls Adası'nda yapıldı.

Dünyadaki 31 ülkeden 200'den fazla galerinin yer aldığı çağdaş sanat fuarında, Japon sanatçı Yayoi Kusama'nın "Dirilme Anı" adlı eseri ve Anthea Hamilton’un "Kar-a-Sutra (Mario Bellini'den Sonra)" adlı parlak yeşil renkli araba prototipi ilgi çekti.

Isa Genzken, Paul McCarthy, Conelia Park ve Tracey Emin gibi birçok ünlü sanatçılarla birlikte yüzlerce sanatçıyı temsil eden galerilerin yanında Türk galerisi Rampa İstanbul da fuarda bir stant açtı.

Bunun yanında, Sudanlı eski siyasi tutuklu, Arap ve Afrika Modernizmi'nin yaşayan en önemli temsilcilerinden kabul edilen 86 yaşındaki İbrahim el-Salahi'nin eserleri de fuarda yer aldı.

Fuarın önceki günkü VIP açılışına da ünlü aktör Leonardo DiCaprio başta olmak üzere birçok ünlü sanatçı katıldı.

- Canlı eşek ilgi odağı oldu

Fuarda ayrıca, canlı bir eşeğin sergilendiği galeri fuarın ilgi odağı oldu.

Maurizio Cattelan adlı sanatçının canlı eşek sergisi hayvanseverlerin ise tepkisini çekti. Fuarın ilk gününde bu sergiyi merak edenler kuyruk oluşturdu.

New York'ta birçok müze ve galeri, fuarın yapıldığı hafta boyunca önemli açılış ve etkinlikler yaparken, kentte Frieze New York fuarına paralel birçok sanat fuarı da düzenleniyor.

Fuar süresince kentte, Harlem'de "Flux Art Fair", Manhattan'daki Pier 94'te "Art New York", Brooklyn'de "Contemporary African Art Fair", Park Avenue'deki Armory'de "Spring Masters New York", Federal Hall National Memorial Wall Street'te "Portal" adlı sanat fuarı ve etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Frieze New York, 8 Mayıs'a kadar devam edecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.