Futbol: İngiltere Premier Lig

Futbol: İngiltere Premier Lig
Ligin 31. haftasındaki derbi maçta Manchester United, deplasmanda Manchester City'yi 1-0 yendi- Tottenham sahasında Bournemouth'u 3-0 mağlup ederek, lider Leicester City ile arasındaki farkı 5 puana düşürdü- Southampton evinde 2-0 geriye düştüğü maçta Liv

İSTANBUL (AA) - İngiltere Premier Lig'in 31. haftasındaki derbi maçta Manchester United, deplasmanda Manchester City'yi 1-0 yendi.

Etihad Stadı'nda oynanan karşılaşmada Manchester United'a galibiyeti getiren golü 16. dakikada Marcus Rashford attı.

Son haftalarda yıldızı parlayan Rashford, 18 yıl, 141 günlükken kaydettiği bu golle, Manchester derbisinde en genç gol atan oyuncu olma unvanını da eline geçirdi. Bir önceki rekor, 2005'teki derbide 19 yaşındayken gol bulan Wayne Rooney'ye aitti.

Bu sonuçla ligde birer maç eksiği bulunan iki Manchester ekibi arasındaki puan farkı bire indi. Manchester United, puanını 50 yaparak averajla West Ham United'ın arkasında 6. sırada yer aldı. İki haftadır kazanamayan 4. sıradaki Manchester City ise 51 puanda kaldı.


- Tottenham takibini sürdürdü


Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Tottenham, sahasında Bournemouth'u 3-0'lık skorla geçti.

White Hart Lane'de oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibin gollerini 1 ve 16. dakikalarda Harry Kane, 52. dakikada Christian Eriksen kaydetti.

Bournemouth galibiyetiyle puanını 61'e çıkaran Tottenham, lider Leicester City ile arasındaki farkı yeniden 5 puana düşürdü.


- Southampton, Liverpool'u devirdi


Southampton evinde 2-0 geriye düştüğü maçta Liverpool'u 3-2 mağlup etti.

St. Mary's Stadı'nda oynanan maçta Liverpool, 17. dakikada Philippe Coutinho ve 22. dakikada Daniel Sturridge'in golleriyle 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Rakibine 64 ve 86. dakikalarda Sadio Mane, 83. dakikada Graziano Pelle ile cevap veren ev sahibi takım, maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Southampton puanını 47 yaparak 7. sıraya çıktı. Dört hafta sonra kaybeden Liverpool ise iki maç eksiği ve 44 puanla 9. sırada yer aldı.


- Newcastle United ile Sunderland yenişemedi


Ligde kalma mücadelesi veren iki takım Newcastle United ile Sunderland arasındaki karşılaşma 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

St. James Park'ta oynanan mücadelede Sunderland, 44. dakikada Jermain Defoe'nun golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım Newcastle United'da 83. dakikada rakip fileleri havalandıran Aleksandar Mitrovic, maçın skorunu tayin etti.

İspanyol teknik direktör Rafael Benitez yönetiminde ikinci karşılaşmasını da kazanamayan Newcastle United, bir maç eksiği ve 25 puanla 19. sırada kaldı. Ligde maç eksiği bulunan diğer bir takım Sunderland'in 26 puanla 18. sıradaki yeri de değişmedi.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.