Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Futbol: UEFA Avrupa Ligi
Galatasaray: 1 - Lazio: 1 (İlk yarı)


Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Gary Beswick (İngiltere)

Galatasaray: Muslera, Denayer, Koray Günter, Hakan Balta, Carole, Chedjou, Donk, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Sneijder, Podolski

Lazio: Marchetti, Hoedt, Lulic, Radu, Konko, Mauricio, Anderson, Parolo, Biglia, Savic, Matri

Goller: Dk. 12 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Dk. 21 Savic (Lazio)

Sarı kart: Dk. 21 Donk (Galatasaray)

 

İSTANBUL (AA) - Galatasaray'ın, İtalya'nın Lazio takımı ile yaptığı UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçının ilk yarısı, 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Maça savunma ağırlıklı bir kadroyla çıkan Galatasaray, Lazio'nun ilk dakikalardaki baskısını çabuk kırdı. Rakibine etkili şut imkanı vermeyen sarı-kırmızılı takım, 12. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Kaptığı toplarla hızlı çıkan İtalyan temsilcisi karşısında 19. dakikada Denayer ile mutlak golü önleyen Galatasaray, 21. dakikada duran topta Savic'in attığı gole engel olmadı ve skora eşitlik geldi. Beraberlik golü sonrasında 15-20 dakika Lazio baskısıyla karşılaşan İstanbul ekibi, kalecisi Muslera ile iki tehlikeli pozisyonu savuşturdu. Galatasaray, ilk yarının son dakikalarında rakip kaleye etkili gitmek istese de skoru değiştirecek pozisyonları bulamadı ve soyunma odasına beraberlikle gidildi.

Baskılı başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında etkili ataklar gerçekleştiremeyen Lazio ise Sabri'nin golüyle geri düştükten sonra hücumlarını sıklaştırdı. Mücadelenin 21. dakikasında Savic ile eşitliği sağlayan İtalyan temsilcisi, duran toplar ve hızlı ataklarla da Galatasaray kalesinde tehlike oluşturdu. Ancak Galatasaray kalecisi Muslera, 33 ve 34. dakikalardaki iki tehlikeli pozisyonda gole izin vermedi ve devre arasına 1-1'lik eşitlikle girildi.

10. dakikada hızlı gelişen Lazio atağında, Anderson'un pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Parolo'nun bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

12. dakikada Galatasaray müsabakada öne geçti. Selçuk İnan'ın savunmanın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Donk, penaltı noktası üzerinde topu kontrol etti. Sırtı kaleye dönük kalan Hollandalı oyuncu, meşin yuvarlağı sağındaki Sabri Sarıoğlu'na aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta, top filelerle buluştu: 1-0

13. dakikada Sneijder'in sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Marchetti topu iki hamlede kontrol etti.

19. dakikada Galatasaray'ın rakip yarı alanda kaptırdığı top, Lazio atağına dönüştü. Hızlı gelişen hücumda ceza alanına giren Matri, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Arkadan gelen ve bu oyuncudan önce yatarak topa müdahalede bulunan Denayer, mutlak bir golü önledi.

21. dakikada Lazio skora dengeyi getirdi. Sol taraftan kazanılan serbest vuruşu kullanan Anderson'un ceza alanına ortasında Savic, altıpastan topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Muslera'nın müdahalesine rağmen filelere gitti: 1-1

33. dakikada Biglia'nın sağdan kullandığı köşe atışında altıpasın gerisindeki Mauricio topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

34. dakikada Parolo'nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Muslera soluna gelen topu güçlükle kornere çeldi.

İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 1-1'lik eşitlikle girildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.