Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Futbol: UEFA Avrupa Ligi
Lokomotiv Moskova: 1 - Fenerbahçe: 0 (İlk yarı)

Stat: Lokomotiv

Hakemler: Ivan Kruzliak, Martin Balko, Tomas Somolani (Slovakya)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Pejcinovic, Corluka, Durica, Denisov, N'dinga (Dk. 13 Mikhalik), Kolomeytsev, Kasaev, Fernandes, Samedov, Miranchuk

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül (Dk. 44 Şener Özbayraklı), Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Nani, Volkan Şen, Van Persie

Gol: Dk. 45 Samedov (Lokomotiv Moskova)


MOSKOVA (AA) - UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İlk maçta aldığı 2-0'lık skorun avantajıyla sahaya çıkan Fenerbahçe, kontrollü bir oyunla maça başladı. De Souza ve Volkan Şen'le gole yaklaşan sarı-lacivertliler, ilk yarının son dakikasında Samedov'un ayağından kalesinde golü gördü. Rakibine önemli bir fırsat vermemesine rağmen sarı-lacivertliler soyuma odasına 1-0 geride gitti.

Lokomotiv Moskova ise ilk maçta aldığı 2-0'lık yenilgiyi çevirmek için sahaya çıktı. Rus ekibi, genel olarak topun hakimi olsa da Fenerbahçe kalesinde ilk yarının sonuna kadar önemli fırsat bulamadı. Maçın 45. dakikasında kaleci Fabiano'nun da hatasıyla Rus ekibi Samedov'un golüyle devreyi 1-0 önde tamamlayarak umutlandı.

5. dakikada Nani'nin sağ kanattan kullandığı köşe atışında De Souza altı pasın içinde vurduğu kafa vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.

23. dakikada Denisov sol kanattan getirdiği top ceza sahası içindeki Kasaev'e çıkardı. Kasaev'in etkisiz vuruşunda, top kaleci Fabiano'da kaldı.

25. dakikada Volkan Şen'in kaleye cepheden gören yaklaşık 25 metrelik mesafeden çektiği şutta, top az farkla yandan auta gitti.

43. dakikada Ozan Tufan'ın ceza sahası dışında çektiği şutta, top savunmaya çarparak az farkla yandan kornere gitti.

45. dakikada Lokomotiv Moskova öne geçti. Fabiano'nun uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düşünce, meşin yuvarlak Rus ekibinde kaldı. Mikhalik'in ceza sahası dışının sağ çaprazından sert şutunda, kaleci Fabiano'nun soluna yatarak kurtardığı top, ceza sahası içinde Samedov'un önünde kaldı. Samedov müsait durumda düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0.

İlk yarı Lokomotiv Moskova'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.