Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Futbol: UEFA Avrupa Ligi
Braga: 1 - Fenerbahçe: 1 (İlk yarı)

Stat: Municipal

Hakemler: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)

Braga: Matheus, Baiano, Andre Pinto, Boly, Goiano, Josue, Mauro, Vukcevic, Rafa Silva, Stoiljkovic, Ahmed Hassan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Nani, Alper Potuk, Diego, Van Persie

Goller: Dk. 11 Ahmed Hassan (Braga), Dk. 45+1 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 9 Mehmet Topal, Dk. 31 Van Persie, Dk. 44 De Souza (Fenerbahçe)


BRAGA (AA) - UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Fenerbahçe ile Portekiz ekibi Braga arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Fenerbahçe, 11. dakikada Ahmed Hassan'ın golüyle yenik duruma düştü. Bu golle ilk maçtaki 1-0'lık avantajını kaybeden sarı-lacivertliler, yediği golden sonra kontrolü eline aldı. Genel olarak topun hakimi olan sarı-lacivertliler, 45+1. dakikada Alper Potuk'la aradığı golü buldu. Sarı-lacivertliler 1-1'lik skorla devreye büyük bir avantajla girdi.

Çeyrek finale yükselmek için mutlaka gol bulması gereken Braga, taraftarının desteğini arkasına alarak maça başladı. Portekiz ekibi, Fenerbahçe savunmasının bir anlık konsantrasyon eksikliğini 11. dakikada Ahmed Hassan'la cezalandırdı ve öne geçti. Golden sonra önemli bir atak gerçekleştiremeyen Braga, ilk yarının sonunda Alper'in golüne engel olamadı.

1. dakikada Alper Potuk'un ceza sahasına girmeden sol çaprazdan çektiği şutta top, savunmaya çarparak az farkla üstten kornere gitti.

11. dakikada Braga öne geçti. Vukcevic'in orta sahadan gönderdiği ara pasta Ahmed Hassan, kaleci Volkan Demirel'le karşı karşıya kaldı. Ahmed Hassan, ceza alanı yayı içinde bekletmeden vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi: 1-0.

44. dakikada De Souza'nın sarı kart görmesine itiraz eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Perreira, hakem Ivan Bebek tarafından tribüne gönderildi.

45+1. dakikada Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Nani'nin sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topa Van Persie kafayla vurdu ve meşin yuvarlak Boly'den sekerek arka direkte Alper Potuk'un önünde kaldı. Alper, düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-1.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.