G20 Başkanlığı için geri sayım başladı

G20 Başkanlığı için geri sayım başladı
Türkiye 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren G20’de başkanlık görevini devralacak

G20’nin dönem başkanlığını Aralık ayında Türkiye’ye  devredecek olan Avustralya’nın Maliye Bakanı Joe Hockey, tüm G20 ülkelerinin  Türkiye’nin başkanlığını destekleyeceğini söyledi. Hockey, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık  Toplantıları kapsamında düzenlenen G20 Ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez  Bankası Başkanları Çalışma Oturumu’nun ardından basın toplantısı düzenledi.

Çalışmalarının ne Washington ne de Brisbane’de sona ereceğini söyleyen  Hockey, “Bu çok yıllık program Türkiye’nin başkanlığı ve sonrasında da devam  edecek. G20 olarak sözlerimizi eylemlere dönüştürmekte kusursuz bir devamlılığa  ihtiyacımız var“ dedi.

G20 toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın  Türkiye’nin 1 Aralık 2014 itibariyle başlayacak başkanlık dönemine yönelik  planlarını açıkladığı aktaran Hockey, “Bugün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan  Türkiye’nin başkanlık dönemine ilişkin planlarını dinledik. Babacan’ın mevcut  taahhütlerin uygulanmasına yönelik bağlılığı bizi cesaretlendirdi. Türk  meslektaşlarıma Avustralya’nın onların bu programı gerçekleştirme çabalarını  destekleyeceği sözünü vermek istiyorum. Tüm G20’nin gelecek başkanı  destekleyeceğinden eminim” şeklinde konuştu. Hockey, toplantıyı G20’nin eylemlerinin küresel ekonomiyi  güçlendireceği iyimserliğiyle tamamladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.