G20'de eylemler devam ediyor

G20'de eylemler devam ediyor
Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi dünyanın birçok yerinden gelen protestoculara ev sahipliği yapıyor.

 Kentte dünyanın önde gelen liderlerinin katılımıyla düzenlenecek zirve için güvenlik önlemleri en üst seviyede çıkarılırken, zirvede protestocular dünyanın birçok problemini Brisbane sokaklarında gündeme getiriyor. 

ÇİN'DE ORGAN TİCARETİ KARŞITLARI 

Ellerindeki broşürleri yoldan geçenlere dağıtanlar Çin'de yasa dışı ilan edilen ve çok sayıda mensubunun hapse atıldığı 'Feng' adlı bir grubun üyeleri. İddialarına göre Çin hapishanelerdeki mahkûmların organları kendi isteklerinin dışında zorla alınıyor ve satışa sunuluyor. Dağıtılan broşürlere göre zorla alınan organlar arasında bulunan böbrekler 62 bin, karaciğer 130 bin, akciğerler 170 bin kalp 160 bin ve göz korneası da 30 bin dolarlık fiyatlarla satılıyor. İddiaya göre, bu şekilde Çin'de her yıl 10 binden fazla organ ameliyatı yapılıyor.

PAPUA YENİ GİNELİ ÇEVRECİLER 

Papua Yeni Gineli bir çift ise G20 dünya liderlerinin işitmesi ümidiyle, taleplerini seslendiriyor: “Biz burada Batı Papualıları temsilen bulunuyoruz. G20 Liderlerine 4 önemli noktayı vurgulamak istiyoruz. Birincisi küresel ekonomik çıkar faaliyetlerinin durdurulması. İkincisi, yatırım ve ticaret sektörlerinde doğru bir temsilin temin edilmesi, çevrenin ve soyu tükenmek tehlikesi bulunan canlıların korunması ve kendi kaderini tayin hususunda demokratik haklarımızı kullanmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.