Gabar Dağı Türkiye'nin yeni petrol üssü oluyor

Gabar Dağı Türkiye'nin yeni petrol üssü oluyor
Şırnak'ta Gabar Dağında "Şehit Esma Çevik Petrol Üretim Sahasında" bir kuyunun daha açılışı yapılarak, üretime başlandı.

Şırnak'ta Gabar Dağında "Şehit Esma Çevik Petrol Üretim Sahasında" bir kuyunun daha açılışı yapılarak, üretime faaliyetleri başlandı.

Gabar Dağı'nda yapılan sismik ve sondaj faaliyetleri nedeniyle her gün yeni bir rezerv bulunuyor. "Şehit Esma Çevik Petrol Sahasında" toplam 36 petrol kuyusu açıldı, 22 tanesinde petrol üretimi oluşurken, 14 tanesinde ise sondaj faaliyeti devam ediyor. 22 kuyudan günlük ortalama 27 bin varil petrol elde ediliyor.

Şırnak valisi Cevdet Atay, heyetinde İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile petrol arama faaliyetleri yapıldığı sahada incelemede bulundu. Vali Atay, faaliyetlerle ilgili Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Şırnak Bölge Müdürü Oğuz Şahin'den bilgiler aldı. Şırnak Valisi Cevdet Atay ve beraberindekiler ile birlikte Start tuşuna basarak, ilk vanayı devreye koydular.

Şırnak Valisi Cevdet Atay, petrol rezervinin olduğu Gabar Dağı bölgesinde ekiplerin çalışma yapıldığı noktada yeni bir petrol kuyusunun açıldığını anlattı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Atay, Gabar Dağı noktasında bulunan Şehit Esma Çevik Petrol Kuyularından 30 No'lu Petrol Üretim Kuyusu'nun üretime başlayarak toplamda 22'inci kuyuyu devreye açtıklarını anlattı.

Açılan kuyuda günlük ortalama 2 bin varil petrol çıkacağını belirten Atay, "Kuyumuzda yaklaşık 1.600 metre derinlikte beklediğimiz gibi petrol bulunmaktadır. 12 saat içerisinde de 32 nolu kuyumuzu da devreye sokacağız. Buradan şu sözleri söylemek istiyorum; Huzurla beraber, özverili faaliyetlerle çok güzel şeyler elde etmeye başladık. İnşallah memleketimiz ,vatanımızın, milletimiz için hayırlar getirir. Bu sadece Şırnak için değil Türkiye için umut verici faaliyetler. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu noktada 36 kuyuda lokasyon faaliyetlerini devam ettiğini bildiren Atay, devamında şunları söyledi: "Şu anda 14 kuyuda sondaj 22 kuyuda lokasyon çalışmalarımız var. 27 bin varil günlük üretimimiz var. Bunu sene sonuna kadar hizmete girecek kuyularımızla birlikte günlük 35 bin varile kadar çıkartacağız. Ana beklentemiz 100 kuyuda 100 bin varil. Buda 2024 yılı sonuna kadar inşallah bu hedefimize de ulaşacağız. Çalışmalarımız Allah'a hamdolsun kazasız belasız bir şekilde devam ediyor. Bu faaliyetlerimiz jandarmamız, güvenlik korucularımız, buradaki çalışanların büyük bir özverileri var. Onlara da teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.