Galata Mevlevihanesi’nde Şeb-İ Arus etkinliği

Galata Mevlevihanesi’nde Şeb-İ Arus etkinliği
Beyoğlu Belediyesi, Hz. Mevlana’nın 742. vuslat yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Farklı dinlere mensup insanları bir araya getiren etkinliğin ardından Mevlevi pilavı ikram edilirken, cemaat liderleri sema mukabelesini hep birlikte izledi.  Beyoğlu Belediyesi, Hz. Mevlana’nın 742. vuslat yıl dönümünde Galata Mevlevihanesi'nde bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra çok sayıda farklı dinlere mensup cemaat liderleri ve İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahit Ören ile eşi Aslıhan Ören de katıldı. Etkinlikte davetlilere Mevlevi pilavı ikram edilirken, farklı dinlere mensup cemaat liderleri pilav dağıtımı sonrası gerçekleşen sema mukabelesini hep birlikte izledi.

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA MEVLANA'NIN FİKİRLERİNE İHTİYAÇ VAR”
Beyoğlu’nun kültürlerin buluştuğu bir ilçe olduğunu ifade eden Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman, “İstanbul Türkiye’nin merkezi, Beyoğlu da İstanbul’un merkezidir. Böylesine önemli bir ilçedeyiz ve böylesine önemli bir gecede bütün din mensupları ile beraber belediyemizin önderliğinde çok güzel bir program ihya ediyoruz” dedi.
İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Kadim Cemaati liderlerinden Yusuf Çetin, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan’a teşekkür ettiğini ifade ederek, “Şimdi her zamankinden daha fazla Mevlana’nın fikirlerine, düşüncelerine, mesajlarına, hoşgörüsüne hem ülkemizin hem de dünyamızın ihtiyacı vardır. Dünyamızın bu gibi tablolara, bu gibi manzaralara ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

“BEYOĞLU’NU KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU, BİR ARADA YAŞADIĞI YER OLARAK ANLATIYORUZ”
Etkinliği dini liderlerle beraber izleyen Başkan Demircan, Şeb-i Arus nedeniyle böyle bir etkinliğin düzenlendiğini ifade ederek, “Burada tabi ki söylenecek şey şu; Hz. Mevlana’nın temel felsefesi ve söylemi belli, ‘ne olursan ol yine de gel’ sözleridir. Beyoğlu’nu da biz farklı dinlerin, farklı dillerin, farklı kültürlerin buluştuğu ve bir arada yaşadığı, hoşgörüyle geçindiği yer olarak anlıyor ve anlatıyoruz. Ve böyle devam etmesine gayret ediyoruz. Dolayısıyla Hz. Mevlana’nın felsefesinin yaşandığı bu mekan Galata Mevlevihanesi'nde bugünü yaşayan insanlar olarak yine faklı dinlerden, farklı dillerden ve farklı kültürlerden böyle bir törende hep birlikte hazır bulunuyoruz. Çünkü bu Beyoğlu’nun ruhudur. Dünyanın da bu ruha ihtiyacı var. Anlamlı bir akşam, anlamlı bir tören olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.