Galatasaray, 9 maç sonra kazandı

Galatasaray, 9 maç sonra kazandı
- Sarı-kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor'u 3-1 yenerek, 9 maçlık galip gelememe serisini sonlandırdı- Galatasaray, kupada yaptığı 10 maçta mağlup olmazken, 8 galibiyet, 2 beraberlik aldı- Sarı-kırmızılı takım, Hollandalı çalıştırıc


RİZE (AA) - Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1 yenen Galatasaray, 9 resmi müsabakanın ardından galibiyetle tanıştı.

Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren sarı-kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, hem final yolunda önemli bir avantaj yakaladı hem de moral buldu.

Gösterdiği performansla taraftarını hayal kırıklığını uğratan ve ligdeki şampiyonluk yarışından kopan Galatasaray, Çaykur Rizespor galibiyetiyle 9 maçtır süren galip gelememe serisini de sonlandırdı.

Son galibiyetini 21 Şubat'ta ligde Trabzonspor'u 2-1 yenerek alan sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de 7, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise birer maçta galibiyet çıkaramamıştı.

Galatasaray'ın yaptığı son 10 resmi maç ve aldığı sonuçları şöyle:

Tarih Kulvar Rakip Skor
25 Şubat UEFA Avrupa Ligi Lazio 1-3
28 Şubat Spor Toto Süper Lig Gaziantepspor 0-2
2 Mart Ziraat Türkiye Kupası Akhisar Belediyespor 1-1
6 Mart Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir 3-3
13 Mart Spor Toto Süper Lig Gençlerbirliği 1-1
2 Nisan Spor Toto Süper Lig Eskişehirspor 3-4
9 Nisan Spor Toto Süper Lig Çaykur Rizespor 1-1
13 Nisan Spor Toto Süper Lig Fenerbahçe 0-0
16 Nisan Spor Toto Süper Lig Antalyaspor 2-4
20 Nisan Ziraat Türkiye Kupası Çaykur Rizespor 3-1


- Galatasaray'ın kupada bileği bükülmüyor


Sarı-kırmızılı takım, Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı 10 maçta da yenilmedi.

Süper Lig'de gösterdiği kötü performansın aksine Türkiye Kupası'nda rakiplerine geçit vermeyen Galatasaray, bu organizasyonda yaptığı 10 maçın 8'ini kazanıp, 2'sinde berabere kaldı.

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı maçlar ve aldığı skorla şöyle:

Tur Rakip Skor
Grup Akhisar Belediyespor 2-1
Grup Kastamonuspor 1966 2-1
Grup Karşıyaka 3-1
Grup Karşıyaka 3-1
Grup Akhisar Belediyespor 1-1
Grup Kastamonuspor 1966 4-1
Son 16 Gaziantepspor 3-1
Çeyrek final Akhisar Belediyespor 2-1
Çeyrek final Akhisar Belediyespor 1-1
Yarı final Çaykur Rizespor 3-1


- Kalesinde yine gol gördü


Galatasaray'ın bu sezon yaşadığı savunma zaafı, Çaykur Rizespor müsabakasında da devam etti.

Süper Lig'de yaptığı 29 maçta 56 gol atan sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakaların sadece 3'ünde rakip fileleri havalandıramazken, 26 karşılaşmada en az bir gol buldu.

Sarı-kırmızılılar, golcü kimliğine karşın savunmada istediği etkinliği gösteremiyor. Ligde 45 gol yiyen Galatasaray, sadece 6 maçta kalesini gole kapatabildi. Sarı-kırmızılı takım, diğer 23 mücadelede kalesinde en az bir gol gördü.

Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon 10 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, tüm karşılaşmalarda birer gol yedi. Ligdeki hücum etkinliğini kupada da gösteren Galatasaray, 24 kez rakip fileleri sarstı.


- Riekerink, ilk galibiyetini aldı


Teknik direktör Mustafa Denizli'nin istifasından sonra göreve getirilen Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılı takımın başında ilk galibiyetini aldı.

Riekerink idaresinde Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'a 4-3, Antalyaspor'a ise 4-2 yenilen sarı-kırmızılı ekip, Çaykur Rizespor'la 1-1, Fenerbahçe ile 0-0'lık skorla berabere kaldı.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Çaykur Rizespor'u 3-1'lik skorla geçti ve Hollandalı çalıştırıcı idaresinde 5. maçında ilk galibiyetini elde etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.