Galatasaray-Fenerbahçe derbisi mahkemelik oldu

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi mahkemelik oldu
Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında yapılan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylara ilişkin sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulundu

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Derbi galibiyetinin ardından sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, tRAMS Park'a geldi. Koç ve yöneticiler, daha sonra takımı da alarak sahaya çıkak istedi. Sarı-kırmızılı yetkililer, sahaya çıkış kapısında sarı-lacivertlilere engel olmak istese de Ali Koç ve beraberindekiler yeşil zemine ayak basarak galibiyet kutlaması yaptı. Bu esnada iki takım yöneticileri arsında arbede yaşandı.

BATUM'DAN SUÇ DUYURUSU

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında yapılan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylara ilişkin sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Ko, yöneticiler ve saldırıyı gerçekleştiren diğer ilgililer hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 106/1, 86/1, 125/1-4, 126 ve 216. maddeleri uyarınca tehdit, kasten yaralama, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından ötürü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

gobr420woaakj6a.jpeg

Batum, "Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı maçın ardından Ali Koç'un RAMS Park'a gelmesiyle yaşananlarla ilgili, "Dün akşam oynanan Galatasaray Fenerbahçe müsabakasına ilişkin olarak Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri ve diğer failler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ali Koç ve bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler hakkında hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Galatasaray kolay dokunulabilir bir kulüp değildir. Galatasaray asla sahipsiz değildir." ifadelerini kulandı.

YAZGAN'DAN SUÇ DUYURUSU AÇIKLAMASI

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan da Ali Koç'a suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yazgan, "Ali Koç normal bir vaziyette değildi. Kendini kaybetmiş bir vaziyetteydi. Biz bu haksızlığın hukuksuzluğun takipçisi olacağız. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Umarım kullandığı ifadeleri Savcılık önünde de kullanır. Madem mertlikten bahsediyor o zaman mertçe kullandığı ifadeleri savcılık önünde de söylesin. Öyle bir provokasyona, böyle bir şeye gerek yoktu" diye konuştu.

"KARTAL'IN OĞLU DEĞİL, YARDIMCI ANTRENÖR"

İsmail Kartal'ın oğlu için Eray Yazgan, "Trabzon'da da gördük. Bunlar kanlarına işlemiş. O linçi yapan bir yardımcı antrenör. İsmail Kartal'ın oğlu değil bizim için. Kendisi hakkında da bir girişimde bulunulur. Spor şube dedi ki bize çıkmalarına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İSMAİL KARTAL'IN OĞLU STAT MÜDÜRÜ ALİ ÇELİKKIRAN'I YUMRUKLADI

Öte yandan baştan sona gerilim ve kavga görüntüleriyle geçen derbide yaşananlara ait yeni görüntüler paylaşılmaya devam ediyor. Maç sonrası bayrakla poz vermeye çalışan Fenerbahçe'ye Galatasaray Stat Müdürü Ali Çelikkıran'ın engel olmak istediği buna karşın İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'ın Çelikkıran'a yumruklu saldırıda bulunduğu Hulusi Belgü'nün de Çelikkıran'ın saçını çektiği görülüyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.