Galatasaray Devre Arasına Mutlu Giriyor

Galatasaray Devre Arasına Mutlu Giriyor
- Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de inişli çıkışlı bir grafik sergilediği 16 haftalık periyodu, son 5 maçında yenilgi görmeden tamamladı- Galatasaray, 8 ve 11. haftalar arasında adeta kabus yaşarken, 4 maçının 3'ünü yitirerek 9 puan kaybetti- Ligin 11. ha


İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - Spor Toto Süper Lig'e verilen ara öncesi 16. haftadaki son maçında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden ve müsabakadan 5-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılan Galatasaray'ın yüzü gülüyor.

Sarı-kırmızılı ekip, lige iyi bir başlangıç yapmasına karşın, ardından sıkıntılı bir sürece girerken, son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla toparlayarak ligin ikinci bölümü öncesi şampiyonluk için taraftarlarını yeniden ümitlendirdi.

Ligin 11. haftasında lider Medipol Başakşehir'in 9 puan gerisine düşen Galatasaray, 16. hafta sonunda bu farkı 3'e indirmeyi başardı.


- İlk 7 haftada yenilgi yüzü görmedi


Galatasaray, Süper Lig'in ilk 7 haftasındaki maçlarında rakiplerine boyun eğmeyerek başarılı bir performans ortaya koydu.

Sezona Kardemir Karabükspor (1-0) galibiyetiyle başlayan sarı-kırmızılılar, ilk 7 maçında 5 galibiyet ve 2 beraberlikle 17 puan topladı.

İkinci haftada averajla Medipol Başakşehir'in önünde liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, bir daha zirvede yer alamazken, 7. hafta sonunda ise 17 puanla Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Galatasaray averajla sıralandı.


- Dört haftalık kabus


Galatasaray, ligin 8 ve 11. haftaları arasında adeta kabus yaşadı.

Bu 4 haftalık süreçte Trabzonspor (0-1), Medipol Başakşehir (1-2) ve Fenerbahçe (0-2) karşılaşmalarını kaybeden sarı-kırmızılılar, yalnızca deplasmanda Adanaspor'u (1-0) yenebildi.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in ifadesiyle, bu dönemde dibe vuran ve 9 puan kaybeden Galatasaray, 11. hafta sonunda lider Medipol Başakşehir'in (29 puan), 9 puan gerisine düşerek, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.


- Son 5 maçında çıkışa geçti


Galatasaray, yaşanılan kriz döneminin ardından 12. hafta itibarıyla çıkışa geçerek, kötü günleri geride bırakıp, şampiyonluk yarışının favorilerinden olduğunu yeniden ispatladı.

Fenerbahçe yenilgisinin ardından toparlanmayı başaran sarı-kırmızılılar, son 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Teknik direktör Riekerink'in son 5 maçta 13 puan hesabı tutarken, lige verilen ara öncesi lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkı da 3'e düşmüş oldu. İlk 16 haftalık bölümde 33 puan toplayan Galatasaray, 36 puanlı lider Medipol Başakşehir ve 35 puanlı Beşiktaş'ın ardından 3. sırada yer aldı.


- Savunma alarm veriyor


Sarı-kırmızılı ekibin 16 haftalık periyotta en fazla aksayan bölümü, savunma oldu.

Takım savunmasında sıkıntı yaşayan Galatasaray, 16 maçından yalnızca 4'ünde kalesinde gol görmedi.

Uruguaylı kaleci Fernando Muslera'nın başarılı performansına rağmen Galatasaray, son 7 maçında da gol yemekten kurtulamadı.

Özellikle savunmayı oturtma çabasıyla deneme yanılma yoluna giden teknik direktör Riekerink, yine de istediği verimi oyuncularından alamadı.


- Sakatlıklar ön plana çıktı


Galatasaray, ligin ilk bölümünde oyuncularının yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadı.

Sezon öncesi hazırlık bölümünde sakatlanan Koray Günter ve transferinin ardından kısa bir süre sonra İzlanda Milli Takımı'nda sakatlık yaşayan Kolbeinn Sigthorsson, sarı-kırmızılı ekiple bu sezon resmi maça çıkamadı.

Bursaspor'dan 4,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen Serdar Aziz ise ilk olarak milli takımda sakatlık geçirirken, düzelip takıma dönmesinin ardından ligde 5, kupada ise 1 müsabakada forma bulup, Osmanlıspor karşılaşmasında ciddi bir sakatlık daha yaşadı.


- İlk yarı maç tablosu


Galatasaray'ın ligin 16 haftalık ilk bölümünde oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle oldu:

Hafta Rakip Sonuç
1. Kardemir Karabükspor 1 - 0
2. Akhisar Belediyespor (D) 3 - 1
3. Kayserispor (D) 1 - 1
4. Çaykur Rizespor 2 - 0
5. Beşiktaş (D) 2 - 2
6. Antalyaspor 3 - 1
7. Gençlerbirliği (D) 1 - 0
8. Trabzonspor 0 - 1
9. Adanaspor (D) 1 - 0
10. Medipol Başakşehir 1 - 2
11. Fenerbahçe (D) 0 - 2
12. Bursaspor 3 - 1
13. Kasımpaşa (D) 2 - 1
14. Gaziantepspor 3 - 1
15. Osmanlıspor (D) 2 - 2
16. Aytemiz Alanyaspor 5 - 1


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.