Galatasaray - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Galatasaray, Fenerbahçe maçına bir gün kaldı. Ezeli rakipler GS - FB maçı hangi kanalda ve saat kaçta yayınlanacak işte detaylar.

Futbolseverlerin büyük bir heycanla beklediğifenerbahçe galatasaray maçına sadece 1 gün kaldı. Bakalım bu derbiyi hangşi takım kazanacak. FB, GS maçı ile ilgili detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. Galatasaray Fenerbahçe maçına günler kala futbol severler Galatasaray Fenerbahçe maçının ne zaman ve hangi kanalda olduğunu merak etmeye başladı. Galatasaray Fenerbahçe maçına 1 gün kaldı. Galatasaray Fenerbançe derbisi maç biletleri dünden itibaren satışa sunuldu. 2014- 2015 lig sezonunun ilk derbisinde karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ve Fenerbahçe maçı 18 Ekim'de oynanacak. Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri 120 liradan başlayıp 900 liraya kadar yükseliyor.Türk futbolunun iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 2014 yılında son kez karşılaşacakları tarih belli oldu. Buna göreezeli rakipler 18 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 19.00'da Türk Telekom Arena Stadyumu'nda karşı karşıya gelecekler.

Dev derbi 18.10.2014 tarihinde...19.00'da başyacak olan Galatasaray -Fenerbahçe maçını Lig Tv naklen verecek.Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine ilişkin, "Statta taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan, dile getirmek istemezdim ama centilmenlik dışı hareketlerde bulunan seyirciler, ümit ediyorum bu derbide olmayacak ama olursa kanunların bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Şunu iyi bilelim; statlarımızı, sporumuzu terörize edenlerin o statlarda işi yoktur" dedi.Bursa Büyükşehir Belediyesince inşaatına devam edilen stadyumda incelemelerde bulunan Kılıç, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.Derbiyle ilgili soru üzerine Kılıç, maçın sadece sportif anlamda konuşulmasını ümit ettiğini söyledi.Sahada, centilmenlik dışı herhangi bir olay yaşanmamasını dileyen Kılıç, "Teknik kadroların, futbolcuların, yöneticilerin, bu maç öncesi birbirlerine karşı dostluğunu, birbirlerinin aslında tamamlayıcı unsur olduğunu, hepsinin Türkiye spor camiasının bir parçası olduğunu bilmelerini, hatırlamalarını rica ediyorum. Çünkü birlikteliğimiz ve beraberliğimiz olduğu zaman başarı elde ediyoruz" ifadesini kullandı.

- "Bunun artık 'ama'sı, 'veya'sı yok"

Spor kamuoyuna çağrıda bulunan Kılıç, müsabakayı tribünlerde izleyecek taraftarlardan beklentileri olduğunu anlattı.Onlardan, takımlarını sonuna kadar centilmence desteklemesini isteyen Kılıç, şöyle konuştu:

"Statta taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan, dile getirmek istemezdim ama centilmenlik dışı hareketlerde bulunan seyirciler, ümit ediyorum bu derbide olmayacak ama olursa kanunların bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Şunu iyi bilelim; statlarımızı, sporumuzu terörize edenlerin o statlarda işi yoktur. Sporcu, basın mensubu, top toplayıcı, emniyet mensubu, özel güvenlik mensubu, orada bulunan yönetici, spor yöneticisi konumundaki kişilerin zarar görmesine yol açabilecek hareketlerde bulunan, yabancı maddeyi atanların, statlarımızda ve sporumuzda yeri yoktur. Bunun artık 'ama'sı, 'veya'sı yok. 'Şöyleydi', 'şundan dolayıydı', bunları bırakmamız lazım. Tek şey; spor müsabakalarımızda, spor alanlarımızda, ne şiddete ne de herhangi bir şekilde olumsuz sözlere, küfre yer yoktur. Bunun en başta sıkıntısını çekenler de futbol açısından bakarsak sahada top koşturan futbolcular ve bir unsur da hakemler. Onlar da yoğun bir olumsuz tezahürat altına girebiliyor. Diyoruz ki uluslararası anlamda mücadele edeceğiz ve işte mücadele edebilmek için bütün bu unsurların bir araya gelmesi gerekiyor. Unsurların hepsi bir araya geldiği zaman başarılı olacağız."

- "Spor, centilmenlik ve futbol sevgisi kazansın"

Kılıç, bu iki takımın yaptığı maçların, dünyanın sayılı derbileri arasında yer aldığını hatırlattı.

Derbiye yakışır bir mücadele olmasını temenni eden Kılıç, "Yoğun bir uluslararası takip de söz konusu. Ülkemizin temsili açısından da vatandaşlarımızın, seyircilerimizin, futbolcu kardeşlerimizin çok dikkatli olacağına inanıyorum ve ümit ediyorum. Sahada kim daha çok mücadele eder, kim daha çok isterse ve daha iyi oynarsa onun kazanmasını da ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.Bakan Kılıç, sahada spor, centilmenlik ve futbol sevgisinin kazanmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 6. Haftasında yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı için geniş güvenlik önlemleri alındı. Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak olan derbi maç için güvenlik önlemleri had safhada. 1200 özel güvenlik, 1000 Çevik Kuvvet ve 630 kadro personeli( 400'ü ücretli polis memuru ) olmak üzere 1630 Emniyet personeli görev yapacak.Derbi maç için gerekli tedbirler saat 15.00'den itibaren alınacak ve stat girirş kapıları 16.00'dan itibaren açılacak.Yarın Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak derbi maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Saat 19.00'da başlayacak mücadelede Cüneyt Çakır düdük çalacakBEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE MAÇINDA 1860 POLİS GÖREVLİBeşiktaş-Fenerbahçe arasında oynanacak maçta da güvenlik tedbirleri yüksek seviyede. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 8. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da karşılaşacak olan Beşiktaş ile Fenerbahçe müsabakasında 1200 özel güvenlik, 1300 Çevik Kuvvet ve 560 kadro personeli ( 400 ücretli polis memuru) olmak üzere toplamda 1860 Emniyet personeli görev yapacak.Müsabaka için tedbirler 15.00'den itibaren alınmaya başlanılacak ve stat kapıları 16.00'dan itibaren açılacak.

Galatasaray fenerbahçe rekabetinden notlar

105 yıllık rekabette ilk golü Galatasaraylı futbolcu Emin Bülent Serdaroğlu attı. 17 Ocak 1909'da "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde yapılan ilk maçı 2-0 kazanan Galatasaray, rakibinden ilk 7 maçta gol yemedi.

Fenerbahçe 5 yıl bekledi

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk golü ve galibiyeti, rekabetteki 8. randevuda elde etti.4 Ocak 1914'te Union Club sahasında yapılan İstanbul Ligi maçını 4-2 kazanan Fenerbahçe, böylece rakibi karşısında yaklaşık 5 yıl süren suskunluğuna da son vermiş oldu.Sarı-lacivertli takım adına Galatasaray'a tarihteki ilk golü ise Hasan Kamil Sporel attı.

En az ve en çok seyircili maçlar

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçlarda en az seyirci 17 Kasım 1922'deki karşılaşmaya geldi.İttihat Sahası'nda şiddetli yağmur altında yapılan ve hakem Fethi Tahsin Başaran'ın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi.21 Eylül 2003'te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan lig maçını ise 70 bin 125 seyirci izledi, bu rakam, ezeli rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçti.

Rekabetin golcüleri

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 105 yıllık rekabette en fazla golü Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel attı. Sporel, Galatasaray'a karşı oynadığı 42 maçta, toplam 27 kez rakip fileleri havalandırdı.Zeki Rıza Sporel'i, 24 golle yine bir Fenerbahçeli Alaattin Baydar izliyor. Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis'in 20, Galatasaraylı Metin Oktay'ın ise rekabette 19 golü bulunuyor.Bu arada, iki takımda da forma giyen Tanju Çolak'ın da 14'ü Galatasaray, 8'i Fenerbahçe formasıyla olmak üzere rekabette toplam 22 golü var.Lig maçlarında ise Galatasaraylı Metin Oktay 9, Fenerbahçeli Aykut Kocaman da 8 golle takımlarının en golcü isimleri olarak tarihe geçti.

Turgay Şeren'in rekoru

Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında en çok oynama rekoru Turgay Şeren'e ait.A Milli Takım ve Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Şeren, sarı-kırmızılı kaleyi 55 kez Fenerbahçe'ye karşı korurken, rekabette en çok forma giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Özlem dolu yıllar

İki takım, rekabetin bazı dönemlerinde birbirlerine karşı galibiyet alma bakımından üstünlük kurmakta zorlandı.Galatasaray üst üste 18, Fenerbahçe ise 11 maçta galip gelemedi. Sarı-kırmızılı takım, 17 Mayıs 1942'de 3-1 kazandığı maçın ardından tam 18 maç galip gelemedi ve 19. maçta, 1 Aralık 1946'da sahadan 1-0 galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler ise 20 Kasım 1949'da 2-0 kazandığı maçın ardından üst üste 11 maç galip gelemedi ve 22 Şubat 1953'de taraftarlarına 1-0'lık skorla Galatasaray galibiyeti armağan edebildi.

17 ayrı statta karşılaştılar

Fenerbahçe ile Galatasaray, Manisa'da ilk kez karşı karşıya gelecek.

Aynı zamanda TFF Süper Kupa maçına ilk kez evsahipliği yapacak Manisa, Türk futbolunun iki devini ilk kez ağırlayacak.Galatasaray ile Fenerbahçe, 378 maçın sığdığı 105 yıllık rekabette 17 ayrı statta karşılaştı.

Ezeli rakipler, İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom Arena, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has ve Manisa 19 Mayıs statlarında sahaya çıktı.

Heyecanı iki takımda da yaşayanlar

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde, birçok oyuncu futbolculuk hayatında iki formayı da giyme şansını buldu.

Bu sezon başında Olcan Adın'ın da dahil olduğu listede, son dönemde iki takımda da oynayan futbolcular şunlar:

Raşit Çetiner, Güngör Tekin, Erdoğan Arıca, Engin Verel, Mehmet Oğuz, Erhan Önal, Arif Kocabıyık, İlyas Tüfekçi, Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Selçuk Yula, Hasan Vezir, Benhur Babaoğlu, Elvir Boliç, Sedat Balkanlı, Saffet Sancaklı, Ahmet Yıldırım, Sergen Yalçın, Emre Aşık, Fatih Akyel, Elvir Baliç, Haim Michael Revivo, Abdullah Ercan, Mehmet Yozgatlı, Stjepan Tomas, Servet Çetin, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Kazım Kazım, Mehmet Topal, Burak Yılmaz, Olcan Adın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum