Galatasaray galibiyet hasretini sonlandırdı

Galatasaray galibiyet hasretini sonlandırdı
- Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa'yı 4-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, bu kulvarda 7 maç aradan sonra 3 puanla tanıştı- Galatasaray'ı galibiyete taşıyan goller, Bilal Kısa, Podolski (2) ve Selçuk İnan'dan gelirken, Kasımpaşa'nın tek golünü Scarione kay


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa'yı 4-1 yenen Galatasaray, galibiyet hasretini sonlandırdı.

Karşılaşmaya etkili başlayan sarı-kırmızılı ekip, 13. dakikada Bilal Kısa ile öne geçerken, Kasımpaşa'nın Scarione ile 29. dakikada bulduğu beraberlik golü sonrası sıkıntılı anlar yaşadı.

Müsabakanın 62. dakikasında Podolski skoru 2-1 yaptı ve takımını oyunda rahatlattı. Selçuk İnan'ın 70. dakikadaki golüyle 3-1 öne geçen Galatasaray, 90. dakikada Podolski ile bir kez daha golle buluşarak müsabakadan 4-1 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligin 10. haftasında Eskişehirspor'u 4-0 yendiği maçın ardından bu kulvarda ilk kez dört gol birden attı.

Galatasaray'ı galibiyete taşıyan isimlerden Podolski, bu sezon ligdeki 12. golüne imza atarken, Selçuk İnan gol sayısını 7'ye, Bilal Kısa ise 5'e çıkardı.

Bu galibiyetle puanını 44 yapan sarı-kırmızılı takım, ligde 6. sıraya yükseldi. Kasımpaşa ise 43 puanda kaldı.


- Galibiyet hasreti bitti


Sarı-kırmızılı takım, Kasımpaşa'yı 4-1 yenerek, ligdeki 7 maçlık galibiyet hasretine de son verdi.

Resmi müsabakalardaki 9 maçlık kazanamama serisini Ziraat Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor'u mağlup ederek bitiren sarı-kırmızılı ekip, ligdeki 7 maçlık galibiyet hasretini de Kasımpaşa önünde sonlandırmış oldu.

Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor'a karşı aldığı 2-1'lik galibiyetin ardından çıktığı 7 maçta da galip gelemeyen Galatasaray, bu müsabakalarda 4 beraberlik ve 3 yenilgi almıştı.

Sarı-kırmızılı takımın ligdeki son 8 müsabakası ve alınan sonuçlar şöyle:

Hafta Rakip Skor
23 Gaziantepspor (D) 0-2
24 Medipol Başakşehir 3-3
25 Gençlerbirliği (D) 1-1
27 Eskişehirspor (D) 3-4
28 Çaykur Rizespor 1-1
26 Fenerbahçe 0-0
29 Antalyaspor (D) 2-4
30 Kasımpaşa 4-1

Not: Maç sonuçlarında ilk takım Galatasaray olarak alınmıştır.


- Riekerink'le ligde ilk kez


Galatasaray, Jan Olde Riekerink'in teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından ligde ilk kez kazandı.

Riekerink yönetiminde Eskişehirspor (3-4), Çaykur Rizespor (1-1), Fenerbahçe (0-0) ve Antalyaspor (2-4) maçlarından istediği sonuçları alamayan sarı-kırmızılılar, Hollandalı teknik adam yönetimindeki 5. lig maçında galibiyetle tanışmış oldu.

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-1 yendiği müsabaka, Riekerink yönetimindeki resmi müsabakalarda alınan ilk galibiyet olmuştu.


- İkinci yarı çift forvete döndü


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, maçın ilk yarısının 1-1 tamamlanmasının ardından, ikinci yarıya başlarken çift forvete döndü.

İlk yarıda tek forvet olarak Podolski'nin oynadığı sarı-kırmızılı ekipte Hollandalı teknik adam, ikinci yarıya başlarken Bilal Kısa'yı oyundan alıp, Umut Bulut'u sahaya sürdü.

Gol yollarında daha etkili olabilmek için böyle bir tercih yapan Riekerink, ileride Podolski-Umut ikilisini oynattı.


- Gol kararı ilave yardımcı hakemden


Sarı-kırmızılı ekibin Kasımpaşa karşısında 2-1 öne geçtiği golün kararı, ilave yardımcı hakemden geldi.

Maçın 72. dakikasında Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde kafalardan seken topu arka direkte Podolski ağlara gönderirken, yan hakem Uygar Bebek, ofsayt bayrağını kaldırdı.

Yardımcı hakeminin ofsayt bayrağı nedeniyle hakem Barış Şimşek, golü geçerli saymadı. Galatasaray oyuncularının yoğun tepki gösterdiği pozisyonda ilave yardımcı hakem, topun savunmada Kasımpaşalı oyuncu Koita'nın kafasından sekerek Podolski'ye geldiğini aktarması üzerine Barış Şimşek kararını değiştirerek santrayı gösterdi.


- Selçuk maçı tamamlayamadı


Sarı-kırmızılı oyuncu Selçuk İnan, ağrılarının artması üzerine maça devam edemedi.

Sağ arka adalesindeki sakatlığı nedeniyle son 2 maçta forma giyemeyen Selçuk, tedavisinin ardından Kasımpaşa maçıyla yeniden sahalara dönerken, bu maçın 81. dakikasında yerini Jose Rodriguez'e bırakmak zorunda kaldı.

Maç içinde ağrılarının artması üzerine yedek kulübesine işarette bulunarak değiştirilmesini isteyen Selçuk, oyundan çıkmasının ardından da takım doktoru Yener İnce ile bir süre görüştü.


- Sabri, kaptanlık bandını almadı


Galatasaray'da Selçuk İnan'ın oyundan çıkmasının ardından kaptanlık pazubandını kimin takacağı tartışma konusu oldu.

Selçuk'un çıkışı sonrası Sabri Sarıoğlu, Emre Çolak'ın kendisine getirdiği kaptanlık bandını takmayı kabul etmedi.

Bu durum üzerine Emre Çolak, teknik heyetin onayıyla kaptanlık bandını kendisi taktı.

Öte yandan, futbolseverlerin ilgi göstermediği maçı tribünde 6 bin 380 biletli izleyicinin takip ettiği açıklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.