Galatasaray, Konyaspor maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek

Galatasaray, Konyaspor maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek
Galatasaray, Konyaspor yenilgisi sonrası basın toplantısı düzenleme kararı aldı

Konyaspor'un Süper Lig'in 26. haftasında lider Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası Konyasporlu Ahmet Oğuz'un Galatasaraylı Dubois'in ayak bileğine yaptığı faul tartışmaları beraberinde getirdi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maç sonu, Ahmet Oğuz'un kırmızı kart görmesi gerektiğini belirterek, hakem Zorbay Küçük'ü eleştirdi.



AHMET OĞUZ MAÇ SONU "KIRMIZI KART DEĞİL" DEMİŞTİ

Konyasporlu Ahmet Oğuz, pozisyonla ilgili maç sonrası "Top arada kaldı, ben de ayağımı uzattım. Top geçtikten sonra bastım. Hoca da söyledi, bakacağız dedi. Yani hakem! Kırmızı da olabilir, sarı da olabilir dedi. bir pozisyon sonrası arkadaşımıza da sarı kartı verdi. Daha dikkatli olmamızı söyledi. Galatasaraylılar 'Kırmızı kart' der, Fenerliler ve Beşiktaşlılar demez. Hocanın takdiri. O sarıdan yana kullandı. Ben de sarı olduğunu düşünüyorum. Çünkü isteyerek ve bilerek yapılan bir şey değil. Böyle şeylere kırmızı kart verilirse futbol oynanmaz" dedi.

POZİSYONU İZLEDİM, İNSANLARA HAK VERMEDİM DEĞİL!

Ancak deneyimli oyuncu, Beyaz TV'ye yaptığı açıklamada, "Maçtan sonra her pozisyondan sonra kırmızı kart verilirse futbol oynanmaz demiştim. Ancak pozisyonu izledim insanlara hak vermedim değil. Pozisyonu izlemeden önce yaptığım yorum yanlışmış pozisyonu izledikten sonra onlara da hak veriyorum kardeşimiz Dubois'dan da istemsiz de olsa özür diliyorum. İnsanlar kusura bakmasın: En ok pişmanlığım pozisyon sonrası Dubois'dan özrü dilememem bana dert oldu" şeklinde konuştu.

GALATASARAY AÇIKLAMA YAPACAK

Galatasaray Kulübü, 21 Mart Salı günü saat 15.00’te Nef Stadyumu’nda bir basın açıklamasının yapılacağını duyurdu.

Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında kendileri lehine verilmeyen ve Fenerbahçe lehine verilen hakem kararlarını kıyaslayarak açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından, "Lafta VAR. Ortada YOK" başlığıyla yapılan açıklamada, Süper Lig'in 26. haftasında 2-1 yenildikleri Arabam.com Konyaspor maçındaki bazı kararlarla ilgili hatırlatmalarda bulunularak şu görüşlere yer verildi:

"Cuma akşamı Konya'da pozisyonun kahramanı olan rakip oyuncunun bile itiraf ettiği kırmızı kartın verilmemesi, bugün rakibimizden bir oyuncunun aynı müdahalesine kırmızı kart çıkmaması... Milot Rashica'ya yapılan müdahaleyi görmeyen ve verilmeyen penaltı; Enner Valencia'ya yapılan müdahaleye devam kararı veren Mete Kalkavan'a ise VAR müdahalesiyle çalınan penaltı… Rakibimizin sosyal medya hesaplarından, ilk olarak devre arasında yapılan pişkince paylaşıma; ardından maç bittiğinde yüzleri kızarmadan tehdit diliyle yapılmış son paylaşıma söyleyeceğimiz tek bir söz var: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır!"

Açıklamada, ayrıca "Ligi kendileri için dizayn etmek isteyenlere cevabımızı SAHADA vereceğiz!" ifadesi kullanıldı.

Bu arada Galatasaray Kulübü, 21 Mart Salı günü saat 15.00’te Nef Stadyumu’nda bir basın açıklamasının yapılacağını duyurdu.

Anadolu kulüpleri karşısında lehlerine onlarca hatayı görmezden Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanan söz düellosu ve sarı-kırmızılıların yoruma açık pozisyonla ilgili bu kararı yeşil-beyazlı taraftarlarca Konyaspor'un galibiyetine gölge düşürme çabası olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.