Galatasaray Kulübü olağan divan kurulu toplantısı

Galatasaray Kulübü olağan divan kurulu toplantısı
- Sarı-kırmızılı kulübün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Adası'nda yapıldı- Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek:"ULEB Avrupa Kupası, mütevazı bütçeyle, değerli hocası ve oyuncularının sarf ettiği emek sayesinde Galatasaraylılık duruşu ve


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübünün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Galatasaray Adası'nda yapılan divan kuruluna yönetim kurulu adına Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün ikinci başkanı Cengiz Özyalçın, başkan yardımcıları Nasuhi Sezgin ve Eşref Alaçayır ile muhasip üye İsmail Sarıkaya katıldı.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın kazandığı ULEB Avrupa Kupası'nın da sergilendiği toplantıda İsmail Sarıkaya, kulübün mali durumu ve borçları ile ilgili sunum yaptı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, toplantıda bazı üyelerin eleştirilerine yanıt vermek için söz aldı. Futbol takımıyla ilgili eleştirilerde bulunan üye Candemir Berkman'ın Galatasaray Odeabank'ın aldığı ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu üstünkörü geçtiğini ifade eden Özbek, "Candemir Berkman, basketbol şubemizin kazandığı Avrupa şampiyonluğu için kısık bir ifadeyle, 'onları da tebrik etmek lazım' dedi. Bu kupayı buraya getirme sebebim, Galatasaray'ın bir şubesinin Avrupa çapında şampiyon olması. Bu kupa, mütevazı bütçeyle, değerli hocası ve oyuncularının sarf ettiği emek sayesinde Galatasaraylılık duruşu ve Galatasaraylı olmanın verdiği hazla kazanıldı. Bu kupa, kısık sesle anılması gereken bir şey değil, Türkiye'ye gelmiş en büyük basketbol kupası." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, divan üyesi Hayri Kozak'ın Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapmayı planladıkları spor salonuyla ilgili eleştirisi üzerine bir kez daha kürsüye geldi.

Türk Telekom Arena'nın yanına 12 bin kişilik bir salon yapmayı planladıklarını belirterek, projenin durumu hakkında bilgi veren Özbek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı, aldığımız kupadan memnun ifadeler kullandı. Salonun Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışır şekilde 12 bin değil, 15 bin kişilik olması gerektiğini Sayın Gençlik ve Spor Bakanı'nın yanında söyledi. Herkesin bu konuya pozitif bakması gerektiğini düşünüyorum. Bütün proje hazırlıkları bitti. Önümüzdeki hafta Gençlik ve Spor Bakanlığının kaşesi vurulacak. Proje, Sarıyer Belediyesinin incelemesinden de geçti. Bu salon, sadece spor yapılan bir yer değil. Kot farkından dolayı açığa çıkan 20 bin metre karelik ticari alan var. Galatasaray'a kira getirisi yaklaşık 10 milyon dolar. Bir taşla iki kuş vurma amacındayım."


- Aşkın'dan liseli tepkisi


Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticisi Taner Aşkın, Galatasaray camiasında var olduğunu iddia ettiği mektepli-alaylı ayrılığını eleştirdi.

Çalışmaları süren yeni tüzükte, komisyon üyeleri arasında tek ayrılığın üye alımı konusunda yaşandığını anlatan Aşkın, "Galatasaray'ın en büyük sıkıntısı maalesef mektepli-alaylı çekişmesidir. Galatasaray'ın böyle bir sorunu yoktur. Bizim bir olmamızı etkileyen en büyük engel bu. İçimizden birbirimizi aşağı çekmeye çalışıyoruz. 60 senedir Galatasaray'ın içindeyim. Forma yıkayan, ütüleyen adam benim. Oyuncu taşıyan adam da benim. Tek kabahatim mektepli olmamaksa, mektepte de yattım, etüte de girdim, yemek de yedim." değerlendirmesinde bulundu.


- Aktar'dan SPK uyarısı


Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş'ın 5 yıl üst üste zarar eden halka açık spor kulübü şirketlerinin kurucu ortak imtiyazını yitirebileceği konusundaki açıklamasını hatırlattı.

Aktar, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"SPK'nin başkanının 5 yıl arka arkaya zarar açıklayan halka açık spor kulübü şirketlerinin 5. yıl sonunda, yani 2018 yılı ortasında kurucu ortak imtiyazlarını kaybedebileceğini ifade etmesi, bize ciddi tehlikeyi tekrar hatırlatmıştır. Sayın Başkan Dursun Özbek, hem UEFA Hukuk Kuruluna verilen beyanlara sadık kalmak, hem de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) müracaatında müdafaa tezimizi güçlendirmek amacıyla Sportif AŞ'nin 2016 yılı bilanço yılını, 31 Mayıs 2016'da asgari zarar, hatta mümkün olursa cüzi kar ile kapatma gayreti içinde olduğunu bana iletti. Umarız çabalar sonuç verir ve kulübümüzü öncelikle SPK nezdinde, sonrasında da UEFA ve CAS karşısındaki zayıf durumundan kurtarır. Umarım bu iki konuda alınabilecek hayırlı sonuçlar, yeniden güç birliği ve dayanışmaya vesile olur. Sıkıntılı dönemleri camiamız, güç birliği ve dayanışma ile atlatmıştır. Umarız mevcut sıkıntılı dönemi de çözeriz."


- Ali Tanrıyar, torununa berat verdi


Galatasaray Kulübünün 102 yaşındaki eski başkanı Ali Tanrıyar, torunu Ali'ye berat verdi.

Sarı-kırmızılı kulübe yeni üye olan Ali Tanrıyar, üyelik beratını efsane başkan ve dedesinin elinden aldı.

Torununun da iyi bir Galatasaraylı olduğunu belirten 1914 doğumlu Tanrıyar, "Benim hayatım Galatasaray'ın içinde geçti. En büyük Galatasaray, başka büyük yok" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.