Galatasaray Kulübünün mali kongresi

Galatasaray Kulübünün mali kongresi
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek:"CAS olayı için ödediğimiz harç bedeli bin avrodur. Galatasaray'ın prestijini kurtarmak için milyar lira varsa veririm"- "Sneijder'in babasına herhangi bir para ödenmesi ya da komisyon verilmesi söz konusu değil"- "Meh


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Avrupa'dan men cezası alan sarı-kırmızılı kulübün prestijini kurtarmak için milyar lira bile vermeye hazır olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübünün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali genel kurulunda yapılan eleştirilere cevap veren Özbek, tenkitlerin kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Bu eleştirilerden ders alacağız. Burada konuşan 36 kişiyi tek tek kulübe çağırıp, önerdiği konularda kulübe nasıl destek verebilecekler konusunu kendileriyle tartışacağım. Gönüllülük esasına göre bu tip konularda kulübe hizmet ederlerse başımın üstünde yerleri var. Bu kulübün sahibi sizsiniz. Biz emanetçiyiz. Söylediğiniz her kelimenin, her eleştirilerinin bizim için çok büyük önemi var. Yapılan tüm tenkitlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bir üyenin UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) taşımanın maliyetinin 400 bin avro olduğu yönündeki eleştirisinin doğru olmadığını anlatan Özbek, şunları kaydetti:

"CAS olayı için ödediğimiz harç bedeli bin avrodur. 400 bin avro gibi bir bedel söz konusu değil. Hakimler için de makul bir ücret vereceğimizi bekliyoruz. Çok büyük masraf kapısı değil ama Galatasaray'ın prestijini kurtarmak için milyar lira varsa veririm. Yaptığımız çalışma, ne için? CAS'a keyfimden gitmiyorum. Bunun nedeni, hukukun bütün olanaklarını kullanmak ve Galatasaray'a verilen Avrupa kupalarından men cezasını geri çevirme çabası."

Dursun Özbek, Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder'in babasına 200 bin avro komisyon verildiği iddiaları üzerine, "Sneijder'in babasına herhangi bir taahhüdümüz yok. Sneijder'in kontratı bizden önce yapılmış. Biz sadece mevcut kontratı uzattık. Sneijder'in babasına herhangi bir para ödenmesi ya da komisyon verilmesi söz konusu değil." ifadelerini kullandı.


- "Mehmet Özbek, eski bir futbolcu"


Dursun Özbek, kardeşi Mehmet Özbek'in sarı-kırmızı kulüpteki göreviyle ilgili yapılan eleştirileri de yanıtladı.

Kardeşi Mehmet Özbek'in Galatasaray'a hizmet etme arzusu ve aşkı olduğunu anlatan Dursun Özbek, "Mehmet Özbek, eski bir futbolcu ve 9 sene futbol takımı yöneticiliği yaptı. İyi bir Galatasaraylı. Galatasaray kongre üyesi. Galatasaray'a hizmet etme arzusu ve aşkının, başkanın kardeşi olması hasebiyle engellenmesi ne kadar doğrudur. Sizin takdirinize bırakıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Özbek, Galatasaray'a tazminat davası açan 21 basketbolcuyla ilgili sorulara, "Daha önceki sezonlarda oynayan basketbolcular, kontratları bitmeden sözleşmeleri feshediliyor. Giden sporcu, hakkını arıyor. 2012-2014 sezonundan dolayı ödediğimiz para, 13-14 milyon dolar. Geçmiş dönemdeki bazı sorumsuz davranışlar, 'bugün başımdan savayım, yarın ne olursa olsun' diyerek yapılan hareketler, gelip bizi buldu." yanıtını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.