Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman:

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman:
"(Milli takımdaki ve Galatasaray'daki görevi) Ben her iki tarafla da gururla ve zevkle çalışıyorum. İki taraftan birinde olmam gerekirse en çok hangi taraf beni istiyorsa, en çok kimin bana ihtiyacı varsa ben o tarafta olurum"- "Milli görevden kaçmak bize


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin Ataman, sarı-kırmızılı takımı ve A Milli Erkek Basketbol Takımı'nı aynı anda çalıştırmayı tercih ettiğini söyledi.

Küçükçekmece Belediyesi'nin projesi kapsamında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Zirvedekiler" paneline Göksenin Köksal ile birlikte katılan Ataman, herkes gibi kendisinin de Türkiye'yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek istediğini belirtti.

Her iki görevini de gururla yaptığını vurgulayan Ataman, "Sistem tercihini yapacak federasyondur. Sezon içinde milli maç olmamasına rağmen yine de sadece milli takımı çalıştıracak antrenör olursa ve ilk tercihleri bensem o zaman benim tercih yapmam gerekecek. Ben her iki tarafla da gururla ve zevkle çalışıyorum. İki taraftan birinde olmam gerekirse en çok hangi taraf beni istiyorsa, en çok kimin bana ihtiyacı varsa ben o tarafta olurum." dedi.

Mesajının hem Galatasaray Kulübü'ne hem de Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'a olduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "En azından bir yıl daha, bu tercihi yapacak durum olmasaydı. Ben hislerimle hareket eden bir antrenörüm. Türk Milli Takımı'nda görev, tabii ki herkese nasip olmaz. Milli görevden kaçmak bize yakışmaz. 3 senede nasıl iki tarafı birlikte götürdüysem önümüzdeki yıl da sezon içinde maç olmayacağı için ikisini birlikte götürmeyi tercih ederim." diye konuştu.

Ergin Ataman, 2016 Olimpiyat Oyunları Eleme maçlarında mücadele edecek A Milli Takım'ın 16 kişilik aday kadrosunu Spor Toto Basketbol Ligi'nde play-off çeyrek final serisinin biteceği gelecek hafta başında açıklayacağını dile getirdi.


- "Avrupa Ligi kupasını da getirmek istiyoruz"


ULEB Avrupa Kupası'nın kazanan sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini ve kadroyu biraz daha güçlendirerek bu kupayı da kazanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Tecrübeli çalıştırıcı sembolik olarak salona getirilen Avrupa Ligi kupasını göstererek, bu kupayı da istediğini diel getirdi.

Ataman, ULEB Avrupa Kupası'nı kazandıkları bu sezon hakem konusunda sıkıntı yaşamadıklarına dikkati çekerek, "Avrupa Kupası'nda oynadığımız hiçbir maçta hakem baskısı hissetmedik. Demekki Avrupa Kupası'nda saygınlığımız vardı. Final maçında mükemmel yönetim vardı. Herhalde saygın kulübüz. Geçen sezon Avrupa Ligi'nde çok sıkıntılarımız olmuştur ama bu sezon herhangi hakem sıkıntısı yaşamadık." ifadelerini kullandı.

Yabancı oyuncu kuralıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ergin Ataman, "Türk veya yabancı diye ayırmamak gerekiyor. Gençlerimizi ABD'li veya Avrupalı oyuncularla rekabet edebilir seviyeye getirmek gerekiyor. Benim takımımda 8 yabancı oyuncu var ama o yabancıların içinde Sinan ve Göksenin önemli dakikalarda sorumluluk alıyor. Bu bir rekabet meselesi. Oyuncularımız yabancı basketbolcularla oynayarak becerilerini ve kapasitelerini artırıyor. En azından takım kadrolarının yarısının yabancı, yarısının Türk oyuncudan kurulmasının doğru olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Başarılarındaki sırla ilgili soruya tecrübeli çalıştırıcı, "15 tane kupa kazandım. Özgüven çok önemli. Takımı seçerken yıldız oyuncularla birlikte, oynamaktan keyif alan oyuncuları seçmeniz gerekiyor. Teknik ekip çok önemli. Sihir denilen şey çok güzel çalışmanın ürünü. Türk basın mensupları buna sihir der ama biz çalışma ve emek deriz." diye yanıtladı.

Galatasaray Odeabank'ın milli oyuncusu Göksenin Köksal ise geçmiş sezonlarda yabancı oyuncu sayısının daha az olduğunu ve Türk basketbolcuların kredisinin fazla olduğuna değinerek, "Ömer Onan ve İbrahim Kutluay dönemlerinde yabancı sistemi böyle değildi. Kendilerini gösterme fırsatı daha kolaydı. Şimdi kadroda altı yabancı var. O rekabetin içine girebiliyorsan kendini geliştirebilirsin." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı oyuncu, gençlerin spor yapmasının ise kötü alışkanlıklardan uzak durması için yararlı olduğunu vurguladı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.