Galatasaray-Torku Konyaspor maçından notlar

Galatasaray-Torku Konyaspor maçından notlar
Galatasaray Teknik Direktörü Denizli, Ziraat Türkiye Kupası'nda yapılan Gaziantepspor maçının lik 11'inde 2 değişikliğe gitti- Çin ligi takımlarından Beijing Guoan'a transferi gündemde olan Burak Yılmaz 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı- Devre arasında tr


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Torku Konyaspor'u ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli, sarı-kırmızılı takımın Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda yaptığı Gaziantepspor maçının ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti.

Deneyimli teknik adam, Torku Konyaspor karşılaşmasında, kalede Fernando Muslera, savunmada Martin Linnes, Aurelien Chedjou, Koray Günter ve Olcan Adın, orta sahada Ryan Donk, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Wesley Sneijder ile Yasin Öztekin, ileri uçta ise Umut Bulut'u görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı ekipte son oynanan Gaziantepspor maçının ilk 11'inde yer alan Hakan Kadir Balta sarı kart cezalısı olduğu için Torku Konyaspor mücadelesinde sahadaki yerini alamadı. Bu oyuncunun yerine savunmada Koray Günter görev yaptı.

Galatasaray'da Çin ligi takımlarından Beijing Guoan'a transferi gündemde olan milli futbolcu Burak Yılmaz da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Golcü futbolcunun yerine Yasin Öztekin ilk 11'de şans buldu.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Cenk Gönen, Bilal Kısa, Lukas Podolski, Lionel Carol, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer yer aldı.


- Denizli: "Burak gitmekte kararlıydı"


Çin'e transferi büyük oranda gerçekleşen Burak Yılmaz hakkında açıklamada bulunan teknik direktör Mustafa Denizli, golcü oyuncunun gitmekte kararlı olduğunu söyledi.

Burak'ın kendileri için önemli bir kayıp olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, "Giden her oyuncu bizim için kayıptır. kendisiyle uzun uzun görüştüm. Bütün olasılıkları paylaştım. Gitmesiyle ilgili çok kararlıydı. Kadrodan ayrılan her oyuncu beni üzer. Burak da çok önemli hücum silahımızdı. Dolayısıyla bu manada üzüntümüz var. Galatasaray kendine koyduğu hedefleri sonuna kadar kovalayacaktır" diye konuştu.


- Linnes, ilk kez lig maçında


Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği Norveçli futbolcu Martin Linnes, ilk kez lig maçında forma giydi.

Sarı-kırmızılı formayla üç Ziraat Türkiye Kupası maçına çıkan Linnes, 19. haftadaki Osmanlıspor karşılaşmasının kadrosunda yer alsa da oyuna girememişti.

Torku Konyaspor mücadelesine ilk 11'de başlayan Norveçli savunma oyuncusu, ilk kez bir lig maçında oynadı.

Konuk ekipte ise devre arasında Polonya'nın Lech Poznan takımından transfer edilen sol bek Baryy Douglas da ilk kez bir lig maçında yeşil-beyazlı formayı giydi.


- Koray Günter, 100 gün sonra lig maçında


Galatasaray'ın genç savunmacısı Koray Günter, 100 gün sonra bir lig maçında forma giydi.

Sezonun ilk yarısında forma şansı bulamayan Koray, 29 Ekim 2015'teki Eskişehirspor maçında 82. dakikada oyuna girmiş ve sahada 8 dakika kalabilmişti. Daha çok Türkiye Kupası maçlarında değerlendirilen Koray, 100 gün aradan sonra sarı-kırmızılı formayla lig maçına çıktı.


- Taraftarlar ilgi göstermedi


Galatasaray taraftarı, Torku Konyaspor maçına fazla ilgi göstermedi.

Bu sezon ligde gösterdiği performansla beklentileri karşılayamayan ve zirve yarışının gerisine düşen sarı-kırmızılı takımın Torku Konyaspor ile yaptığı maçta Türk Telekom Arena tribünlerinin büyük kısmı boş kaldı.


- Suat Mamat'a vefa


Hafta içinde 85 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray'ın ve A Milli Takım'ın unutulmaz futbolcusu Suat Mamat'ın kızı Gülsu Mamat'a plaket verildi.

Maç öncesi düzenlenen törende Gülsu Mamat'a plaketi Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın takdim etti.

Bu sırada tribünlerdeki taraftarlar, Suat Mamat lehine tezahürat yaptı.

Bir dönem Türkiye Futbol Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği de yapan Suat Mamat ile A Milli Takım'ın eski oyuncusu Ali Beratlıgil için karşılaşma öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.