Galatasaray'da "kabus" sürüyor

Galatasaray'da "kabus" sürüyor
- Son 8 resmi maçını kazanamayan sarı-kırmızılı takım, deplasmanda yaptığı Antalyaspor maçını da kaybederek, kötü seriyi 9 karşılaşmaya çıkardı- Galatasaray, deplasmanda yaptığı son 11 maçı kazanamadı- Sarı-kırmızılı takımın başında 4. maçına çıkan teknik


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de gösterdiği performansla büyük hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray'da kötü gidiş devam ediyor.

Süper Lig'in 29. haftasına 7. sırada giren sarı-kırmızılı takım, üst sıralara tutunma yolunda önemli bir maça çıktı. Antalyaspor'a konuk olan Galatasaray, sahadan 4-2 mağlup ayrıldı ve 41 puanda kaldı.

Son 8 resmi maçında galibiyet alamayan sarı-kırmızılı takım, Antalyaspor karşılaşmasında da galip gelemedi ve kötü istatistiğini 9 karşılaşmaya çıkardı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde 7, UEFA Avrupa Ligi ile Ziraat Türkiye Kupası'nda ise birer olmak üzere son 9 resmi maçında rakiplerine üstünlük kuramadı.

Bu maçların 4'ünü kaybeden Galatasaray, 5 müsabakada ise rakipleriyle yenişemedi.

Galatasaray'ın galibiyet elde edemediği son 9 resmi maç ve sonuçları şöyle:


Tarih
Kulvar Rakip Skor
25 Şubat UEFA Avrupa Ligi Lazio 1-3
28 Şubat Spor Toto Süper Lig Gaziantepspor 0-2
2 Mart Ziraat Türkiye Kupası Akhisar Belediyespor 1-1
6 Mart Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir 3-3
13 Mart Spor Toto Süper Lig Gençlerbirliği 1-1
2 Nisan Spor Toto Süper Lig Eskişehirspor 3-4
9 Nisan Spor Toto Süper Lig Çaykur Rizespor 1-1
13 Nisan Spor Toto Süper Lig Fenerbahçe 0-0
16 Nisan Spor Toto Süper Lig Antalyaspor 2-4


- Ligde 11 maçta bir galibiyet


Ligde yaptığı son 11 maçta sadece bir kez galip gelebilen Galatasaray, 5 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

Süper Lig'in 19. haftasında Osmanlıspor'a 3-2 yenilen sarı-kırmızılılar, 20. haftada Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Ligin 21. haftasında Mersin İdmanyurdu'na 2-1 mağlup olan Galatasaray, 22. haftada sahasında Trabzonspor'u aynı skorla yendi. Ertesi hafta Gaziantepspor maçını 2-0 kaybeden İstanbul temsilcisi, 24. hafta Medipol Başakşehir ile 3-3, 25. haftada ise Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı.

27. haftada, küme düşme hattındaki Eskişehirspor'a 4-3 kaybeden Galatasaray, 28. haftada Çaykur Rizespor ile 1-1, 26. haftanın erteleme maçında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak, galibiyet hasretini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, ligdeki son maçında Antalyaspor'a 4-2 yenildi.


- Deplasmanda 11 maçlık kötü seri


Bu sezon özellikle dış sahalarda oynadığı maçlarda sonuca gitmekte sıkıntı yaşayan Galatasaray, son 11 deplasman maçını kazanamadı.

Ligdeki son deplasman galibiyetini 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, ardından Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1), Osmanlıspor (2-3), Mersin İdmanyurdu (1-2), Gaziantepspor (0-2), Gençlerbirliği (1-1), Eskişehirspor (3-4) ve Antalyaspor'a (4-2) üstünlük sağlayamadı.


- Riekerink'in galibiyeti yok


Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilen Jan Olde Riekerink, henüz galibiyetle tanışamadı.

Riekerink idaresindeki ilk maçında Eskişehirspor'a 4-3 yenilen sarı-kırmızılı ekip, ikinci maçında Çaykur Rizespor'la 1-1, Fenerbahçe ile 0-0'lık skorla birer puan elde edebildi.

Hollandalı teknik adamın başında yer aldığı Galatasaray, son maçında deplasmanda Antalyaspor'a 4-2 mağlup oldu.


- Savunma sıkıntısı sürüyor


Üç kupayla girdiği sezonda istediği performansı gösteremeyen ve arka arkaya gelen teknik adam değişiklikleriyle istikrar sağlayamayan Galatasaray'ın savunmada yaşadığı sıkıntı önlenemiyor.

Süper Lig'de yaptığı 29 maçta 56 gol atan sarı-kırmızılı ekip, bu maçların sadece 3'ünde rakip fileleri havalandıramazken, 26 karşılaşmada en az bir gol buldu. Sarı-kırmızılılar, golcü kimliğine karşın savunmada istediği etkinliği gösteremiyor. Ligde 45 gol yiyen Galatasaray, sadece 6 maçta kalesini gole kapatabildi. Sarı-kırmızılı takım, diğer 23 mücadelede kalesinde en az bir gol gördü.

Galatasaray, kalan 5 maçında en az üç gol daha yerse lig tarihinde en çok gol yediği sezon istatistiğini geride bırakacak. Sarı-kırmızılı ekibin tarihinin en çok gol yediği sezon, 47 golle tamamladığı ve 6. sırada bitirdiği 2003-2004 sezonuydu. Galatasaray, 8. bitirdiği 2010-2011 sezonunda 46 gol yemişti.


- Umut Bulut'tan 118 gün sonra gol


Galatasaray'ın deneyimli futbolcusu Umut Bulut, 118 gün sonra ligde gol attı.

Bu sezon gösterdiği performansla beklentilerin altında kalan ve sık sık taraftarın tepkisiyle karşılaşan Umut, ayrıca 13 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısında da babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Hem performansı hem de babasını kaybetmenin verdiği üzüntüyle zor günler geçiren deneyimli futbolcu, Spor Toto Süper Lig'de 118 gün sonra fileleri havalandırdı.

Ligde son golünü Akhisar Belediyespor ile 20 Aralık 2015'te yapılan 16. hafta karşılaşmasında atan Umut Bulut, 12 maç sonra Antalyaspor filelerini havalandırdı ve ligdeki gol sayısını 4'e çıkardı.


- Antalyaspor'u 4 maçtır yenemiyor


Galatasaray'ın Antalyaspor'u yenememe serisi, 4 maça çıktı.

Son yıllarda rakibini yenmekte zorlanan Galatasaray, Akdeniz temsilcisi karşısında son galibiyetini 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında aldı. Tarafların o karşılaşmadan sonra yaptığı 3 müsabaka da berabere sonuçlandı. Son maçta Antalyaspor sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılırken, Galatasaray'ın rakibini yenememe serisi de 4 maça yükseldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.