"Galatasaray'ın düşüşünden yararlanmak istiyoruz"

"Galatasaray'ın düşüşünden yararlanmak istiyoruz"
- Kasımpaşalı futbolcu Adem Büyük:"Galatasaray kadro olarak bizden daha iyi ama oyun olarak biz onlardan daha iyiyiz"-"Bu sezon oynadığımız futbolla Avrupa kupalarına gidersek büyük başarı olacak. Bu kadroya ve teknik ekibe sahibiz. Düşünce olarak da hazı


İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Kasımpaşalı futbolcu Adem Büyük, Spor Toto Süper Lig'de 24 Nisan Pazar günü karşılaşacakları Galatasaray'ın bu sezonki kötü gidişini kendi lehlerine değerlendirerek galibiyet almayı hedeflediklerini söyledi.

Adem Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zamanki gibi mücadeleye 3 puan parolasıyla çıkacaklarını belirterek, "Galatasaray'ın düşüşünden yararlanmak istiyoruz. Karışık bir ortam var. Galatasaray kadro olarak bizden daha iyi ama biz oyun olarak daha iyiyiz." dedi.

Takım olarak Avrupa hedeflerinin olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Sezon sonunda kesinlikle Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Bunu istiyorsak Galatasaray'ı sahasında yenmeliyiz." diye konuştu.

Avrupa kupalarında yer almayı çok istediklerini kaydeden Adem Büyük, sezon başında net olarak ortaya konulan bir hedef olmadığını ancak gösterdikleri performansla bunu belirlediklerini dile getirdi.


- "Avrupa'ya hazırız"


Zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan lacivert-beyazlı oyuncu, Avrupa kupalarında mücadele edecek düzeyde olduklarını dile getirdi.

Çok iyi bir kulübe sahip olduklarını vurgulayan Adem, şunları dile getirdi:

"Hocamız ve başkanımız tartışılmaz. Her türlü imkanımız var. Sadece başarı kaldı. Bizim yapmamız gereken de o. Avrupa kupalarına katılırsak kesinlikle başarılıyız. Bu kupaya katılamayan, önceki sezonlarda küme düşmüş bir takım olarak başarısızlık var. Ama beş sezondur ligde kalıcıyız. Geçen sezon haricinde beşinci veya altıncıydık. Bu sezon oynadığımız futbolla Avrupa kupalarına gidersek büyük başarı olacak. Bu kadroya ve teknik ekibe sahibiz. Düşünce olarak da hazırız."

Süper Lig mücadelesinin bu sezon çok keyifli geçtiğini belirten Adem, "Konyaspor müthiş işler yaptı. Biz de aynı şekilde olabilirdik, kendi elimizdeydi. Bazı hakem hatalarından dolayı olmadı. Kendi beceriksizliğimiz ve şanssızlığımızdan sıkıntılar oldu. Ligin geneli çok güzel oldu. Mücadele devam ediyor. İlk yarıdaki başarımızı devam ettirip üst sıralarda olmayı isterdik. Devre arasında aramızda konuştuğumuzda 'ikinci, üçüncü olabiliriz.' diye düşünüyorduk. Ama kısmet değilmiş." şeklinde konuştu.


- "Beşiktaş şampiyonluğu hak ediyor"


Ligdeki şampiyonluk mücadelesiyle ilgili görüşlerini aktaran Adem Büyük, lider Beşiktaş'ın ortaya koyduğu oyunla şampiyonluğu hak ettiğini savundu.

Beşiktaş'ın sezon başından beri sergilediği oyunla tüm Türkiye'nin takdirini kazandığını vurgulayan tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok iyi oynuyorlar, inanılmaz oyuncuları var. Son iki sezonda Beşiktaş hep yukarılarda bitirip, ikinci yarıda skor anlamında kötü gidiyordu. Bu sezon da öyle olacağını, Fenerbahçe'nin biraz öne geçeceğini düşünüyordum ama Beşiktaş her zaman aynı oynadı. En büyük favori şu anda bana göre Beşiktaş. Bu saatten sonra Beşiktaş'ın şampiyonluğu vereceğini düşünmüyorum. Bana göre ligin şampiyonu Beşiktaş."

Siyah-beyazlı takımın Fenerbahçe ile olan 5 puanlık farkın kapanmasına izin vermeyeceğini öne süren Adem, "Şampiyonluğu hak eden Beşiktaş oldu. Hem oynadığı futbolla hem sahadaki duruşuyla bence hak ediyorlar. Fenerbahçe en kritik maçlarını kaybetti. Onların da iyi oynadığı dönemler oldu ama Beşiktaş kadar yapamadılar." ifadelerini kullandı.


- Beşiktaş'a karşı iyi oynadığı iddiası


Altyapısından yetiştiği Beşiktaş'a karşı iyi oynadığı ve teknik direktörü Rıza Çalımbay'a bu yönde yapılan eleştirilere yanıt veren Adem Büyük, genelde taraftarların böyle düşündüğünü ifade etti.

Sadece Beşiktaş maçlarında iyi oynadığı düşüncesine katılmayan tecrübeli oyuncu, "Eski takımım Beşiktaş olduğu için 'bu kadar mücadele edilir mi, ekmek yediğin yere böyle yapılır mı?' deniliyor. Ben Kasımpaşa oyuncusuyum, ekmeğimi buradan kazanıyorum. Geçen sezonki Beşiktaş maçında kırmızı kart gördüm, iyi de oynamıyordum. Son maçta takım olarak iyi oynadık." diye konuştu.

Ligde kimsenin birilerine maç verecek durumda olmadığını ve her ekibin bir hedef için mücadele ettiğini anlatan Adem Büyük, şunları kaydetti:

"Aynı şey Aykut hoca için de söylendi. Çıktılar (Fenerbahçe maçı) kazandılar. Biz de aynı şekilde kazandık. Eleştirileri dikkate almıyorum. Taraftar duygusal bakıyor. Galibiyetimize gölge düşüremezler. Eleştirilere en net yanıt da bu şekilde olurdu. Kaybettiğimizde daha fazla konuşulacaktı. Bu sefer diğer takım yöneticileri konuşacaktı. Kazanan her zaman haklıdır. Biz haklı çıktık."


- "Beşiktaş'ta hiç şans bulamadım"


Beşiktaş altyapısında kendini gösteren ve gol kralı da olan Adem Büyük, siyah-beyazlı takımda yeterli şansı bulamadığını ve bunun, içinde ukde olarak kaldığını söyledi.

Kendisiyle birlikte oynayan her futbolcunun şans bulduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, "Ama benim öyle şansım olmadı. Tigana döneminde bana o şans verilseydi olurdu ancak önce ayrılmıştım. Rıza hoca geldiğinde takımda tamamen değişim olmuştu. Ben de o sezon ayrılmıştım. Ayrılmamış olsaydım şans gelirdi. Profesyonel hayata geçip neler olup bittiğini görmek istiyordum. Çok hak etmiştim, gol kralı olmuştum. En azından ödül olarak oynatılabilirdim. İçimde kalmadı değil. Hak ettiğime inanıyorum. Şu anda buradayım ve mutluyum." ifadelerini kullandı.

Büyük takımlarda oynamayı istediğini anlatan Adem, "Önceki sezonlarda Trabzonspor ve Galatasaray ile adım sıkça anıldı. Her futbolcu gibi büyük takımlarda oynamak isterim ancak burada da çok mutluyum." diye konuştu.


- "Bu sezon milli takımı hak etmedim"


A Milli Takım'da da zaman zaman şans bulan Adem Büyük, bu sezon ortaya koyduğu performansla milli takıma gitmeyi hak etmediğini ancak kalan 5 haftada daha başarılı olarak yeniden fırsat yakalamak istediğini dile getirdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in adaletine güvendiğini anlatan lacivert-beyazlı futbolcu, "Hak eden kimse ona formayı verdiğine inanıyorum. Her kategorideki oyuncuları izliyor. Altınordu ve Adanaspor'dan giden oyuncular var. Fatih hoca bu konularda çok iyi işler yapıyor ve hak edeni oynatmaya çalışıyor." diye konuştu.

Kendi açısından durumu değerlendirdiğinde milli takımda oynamayı bu sezon için fazla hak etmediğini kaydeden Adem Büyük, şunları söyledi:

"Bu sezon milli takımı çok hak etmedim. Çok fazla gol atamadım ve asist yapamadım. Forvet oyuncusu olarak gitmek istiyorsanız gol atacaksınız. Bu sezon başarıyı yakalayamadım. Yine de ümidim var, sürpriz olabilir. 5 haftada iyi performans sergilersem, diğer arkadaşların önüne geçersem Fatih hoca bunu değerlendirecektir. Avrupa Şampiyonası'ndan başarıyla döneceğimize inanıyorum. O yeteneğe ve hocaya sahibiz. Umarım ben de orada olurum. Bu sezon çok büyük rekabet var, çok oyuncu formda."






"Galatasaray'ın düşüşünden yararlanmak istiyoruz"

"Galatasaray'ın düşüşünden yararlanmak istiyoruz"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.