Gaming İstanbul oyun fuarı başladı

Gaming İstanbul oyun fuarı başladı
"Herkes için Eğlence ve Oyun" konseptiyle düzenlenen "Gaming İstanbul (GIST)", 7 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin global ölçekli ilk dijital eğlence ve oyun fuarı "Gaming İstanbul (GIST)" başladı.

GL Events Turkey Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Fethi Gürbüz, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki açılışta, oyunun herkesin yetişme zamanında içli dışlı olduğu önemli bir kavram olduğunu söyledi.

İlk kez böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Gürbüz, "Türkiye oyun ve genç bakımından önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirmek ve değerlendirmek istiyoruz. Bu fuarın buna önemli bir katkı sunmasının diliyoruz" dedi.

"Herkes için Eğlence ve Oyun" konseptiyle düzenlenen "Gaming İstanbul (GIST)", 4-7 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Yaklaşık 10 bin metrekare alana kurulan fuarda, alışveriş ve eğlence alanı, çocuk parkı ve 8-bit nostalji oyunlarının bulunduğu nostalji alanı ve turnuva arenası yer alıyor. Bilgisayarın yanı sıra her türlü oyunun yer aldığı fuarda katılımcılar, oyun stantlarını incelerken, dilemeleri durumunda kostüm giyip, silah kuşanıp, oyun karakterlerine bürünme şansına da sahip.

Fuar kapsamında, yeteneğini sanal dünyadan gerçek dünyaya taşımak isteyen gizli kahramanlar için, cosplay yarışması gerçekleştilecek. Sanatçı Bedük'ün sahne alacağı konser ve partilerin düzenleneceği fuarda, gerçek bir eğlence ve oyun dünyası oluşturuldu.
Etkinlik kapsamında düzenlenecek turnuvalarla, Türkiye'nin amatör ve profesyonel oyuncularını karşı karşıya getirilecek. Oyun turnuvalarında, en iyi oyuncular, donanım ve oyun firmalarının ödülleri için yarışacak.
Gaming İstanbul'da ayrıca, Türkiye'de şimdiye kadar yapılmış en yüksek para ödüllü turnuvası özelliğine sahip, 25 bin dolar ödüllü özel bir turnuva gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.