Gastronomi Kentinin Yeni Lezzeti 'Midye' Baklava

Gastronomi Kentinin Yeni Lezzeti 'Midye' Baklava
UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te bir firma, yaklaşık 4 aylık Ar-Ge çalışmaları sonucu "midye" şeklinde özel bir baklava üretti

GAZİANTEP (AA) - UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te bir firma, "midye" şeklinde özel bir baklava üretti.

Merkez Şehitkamil ilçesine bağlı İncilipınar Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir baklava firması, kentteki yüzlerce üretici arasından sıyrılarak müşterilerine yeni bir lezzet sunmak amacıyla başlattığı ve yaklaşık 4 ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucu içerisindeki bol fıstık ve kaymağın bulunduğu yeni bir lezzete ulaştı.

Şeklinden dolayı "midye baklava" adı verilen tatlıyı, Gaziantepliler de sevdi. Kısa sürede ilgi gören midye baklava, işletmenin satışlarının yüzde 80'ini oluşturuyor.

Kilogramı 85 liraya satışa sunulan baklavaya patent alınması için çalışmalar sürüyor.

İşletme sahibi Alparslan Özaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır tatlı sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Gaziantep'e yeni bir lezzet kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Özaslan, insanların yeniliklere açık olduğunu, bu yüzden yeni ürünlerine yöre halkının çok sevdiğini anlattı.

Bol fıstık ve kaymaklı

Yeni bir ürün olduğu için baklavanın yapılışı hakkında bilgi vermek istemediğini dile getiren Özaslan, baklavanın hamurunun mümkün olduğu kadar ince açıldığını ve içerisine bol fıstık ve kaymak konulduğunu aktardı.

Özaslan, malzemesi sayesinde tatlının çok hafif olduğunu anlatan dile getirerek, şunları anlattı:

"İnsanlar bu ürünü çok sevdi. Talep gelmesi halinde cevizlisini de yapabiliriz ama şu an fıstıklısı çok fazla ilgi görüyor. Normal baklavaya göre talebi çok fazla. Satışımızın yüzde 80'nini bu ürün oluşturuyor. İçerisinde çok fazla fıstık bulunduğundan dolayı kilosu 85 lira. Normal baklavaya göre biraz pahalı. Ürünle ilgili patent çalışmalarımız da sürüyor."

Muhabir: Özkan Beyer

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.