GAÜN Senatosundan Suriye'deki savaşın son bulması çağrısı

GAÜN Senatosundan Suriye'deki savaşın son bulması çağrısı
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Senatosu, Suriye'deki savaş nedeniyle yaşanan dramın sona erdirilmesi, barış, özgürlük ve adaletin sağlanması...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Senatosu, Suriye'deki savaş nedeniyle yaşanan dramın sona erdirilmesi, barış, özgürlük ve adaletin sağlanması için sağduyu çağrı yaptı.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığında toplanan senato, kararında, özellikle insanlığın ortak sorunlarına çözüm üretmesi gereken akademisyenlerin seslerini yükseltmeye, insanlık onuru adına sorumluluk almaya davet edildi.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de toplumsal ve ulusal sorunlara duyarlı olmaya devam edileceğinin aktarıldığı bildirinin İngilizce, Fransızca, Arapça ve Kürtçe dillerinde dünya kamuoyu ve kuruluşlarıyla paylaşılacağı belirtildi.

Yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarcasının ise göç etmek zorunda kaldığı Suriye krizinde ülkenin, kentin ve Gaziantep Üniversitesinin, sürecin her aşamasında insan odaklı, din, mezhep, ırk ve dil ayrımı gözetmeksizin mağdurları ve mazlumları kucaklayan, barınmadan eğitime ve sağlığa kadar her alanda yaraları sarmak için tüm dünyaca takdir edilen olağanüstü, bir fedakarlık gösterdiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akademik ve insani duyarlılığımızın gereği olarak, ülkesi ve milletiyle ayrılmaz bir bütünün parçası olan tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik şuuru içerisinde davranmaya, bugüne değin her türlü terörizmi şiddetle lanetleyen üniversite anlayışımızla şu an Suriye'de cereyan eden büyük insanlık dramı çerçevesinde hastane, okul, mabet gibi yerlerin yok edilmesine varan ve masum sivillerin öldürülmesine sebebiyet vererek insanlık suçu işleyenlerin durdurulması ve hesap sorulması, barış, özgürlük ve adaletin sağlanması için insanlığı, dünya kamuoyunu, uluslararası kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarını ve insanlığın ortak sorunlarına çözüm üretmesi gereken akademisyenleri seslerini yükseltmeye, insanlık onuru adına sorumluluk almaya davet ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.