GAÜN'e üç boyutlu anjiyo cihazı alındı

GAÜN'e üç boyutlu anjiyo cihazı alındı
Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde düzenlenen törenle yeni cihaz ve kardiyoloji servisi tanıtıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne üç boyutlu anjiyo cihazı anıldı.

Yeni cihaz ile kardiyoloji servisinin tanıtımı dolayısıyla hastanede tören düzenlendi. Burada konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, üniversitenin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yeniliklere imza attığını belirtti.

Üniversite olarak Türkiye'de ilkleri yaptıklarını, yapmaya da talip olduklarını vurgulayan Coşkun, "Sadece tıp alanında değil, diğer bütün alanlarda ilkleri gerçekleştiriyoruz. Çünkü, söylediğimiz üzere 'Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesiyiz'. Bunun içerisindeki o pırıltıları da hastanemiz başta olmak üzere her birine ayrı ayrı özen gösteriyor ve her birinin en iyi şekilde çağın gerekleri, yenilikleri teknik imkanlarıyla en iyi noktaya taşımaya gayret ediyoruz" dedi.

Gaziantep Üniversitesi hastanesinin insan ve mali kaynak açısında çok sıkıntılı günlerden bugünlere geldiğine dikkat çeken Coşkun, şöyle devam etti:

"Her yeni doğanın çektiği sıkıntılı günlerden sonra büyüyüp adam olması gibi, burada da yepyeni, pırıl pırıl bir hastane ortaya çıktı. Çünkü yeni yeni şeyleri, kaliteli hizmetleri her gün daha da artırıyoruz. Organ nakillerinden tutun, inme merkezine kadar yeni adımlar atıyoruz. Bunlar Gaziantep'e, ülkemize yaraşır şeyler."

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç da hastanelerinin sürekli gelişerek Türkiye'de saygın üniversite hastaneleri arasında yer aldığını bildirdi.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Davutoğlu ise Türkiye'de hiçbir hastanede bulunmayan ve yaklaşık 3 milyon liraya alınan üç boyutlu kardiyoloji anjiyo cihazının kalp boşluklarının üç boyutlu olarak görüntülenmesinin sağladığını anlatarak, cihazın anjiyo ile kalp kapak değişimi, ritim bozuklukları başta olmak üzere kalp tedavi işlemlerini kolaylaştırıp, hastanın sağlığına kavuşma şansını arttıracağını söyledi.

8 öğretim üyesi, 6 araştırma görevlisi olmak üzere 40 personelle hizmet verdiklerini belirten Davutoğlu, "Türkiye'nin en modern kardiyoloji servisi olan servis, 9 hasta, hasta yakını ve hayırsever yurttaş tarafından 30 odanın tefrişi yapılarak, 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmete sunuldu. Yardımlarını esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından hastaneye katkı sunan hayırseverlere plaket verildi.

Kardiyoloji servisinin açılışını gerçekleştiren konuklar, yeni alınan cihazı inceledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.