Gazeteci Ahmet Hakan'ın hakaret davası

Gazeteci Ahmet Hakan'ın hakaret davası
Moderatörlüğünü yaptığı programda Rıza Sarraf'a hakaret ettiği iddiasıyla gazeteci Ahmat Hakan Coşkun'un yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Moderatörlüğünü yaptığı programda Rıza Sarraf'a hakaret ettiği iddiasıyla gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Hakan Coşkun ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Ahmet Hakan Coşkun, iddianamede bahsi geçen programın sunucu ve moderatörlüğünü yaptığını, şikayetçinin halen sahtekarlık suçundan ABD'de tutuklu olarak bulunduğunu ve tüm kamuoyunda bütün bunların bilindiğini söyledi.

Sanık Coşkun, ''Bu şahıs 17-25 Aralık sürecinde bazı bürokratlara ve siyasilere rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturulmuştur. Dolayısıyla bu kişiden bahsederken doğrusu sahtekarlık dışında bir kelime bulamadım. Zira benim yaptığım durum tespitiydi. Suç kastım yoktur. Çünkü aslında o sırada benim eleştirdiğim şey bu kişinin avukatlarının tekzip taleplerinin hakaret içermesine rağmen bütün bunlar gözardı edilerek bu taleplerin sulh ceza hakimlerinde kabul görmesiydi. Aslında bu durumu eleştirme kasıt ve niyetiyle o sözleri söylemiştim. Suçsuzum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına rızam yoktur'' dedi.

Söz alan Coşkun'un avukatı Turgut Kazan, Amerika'da bulunan yargılamanın sonucunun beklenmesi gerektiği kanaatinde olduğunu ifade ederek, savunmasını yazılı olarak sundu.

Şikayetçi Rıza Sarraf'ın avukatı Yahya Serhat Yıldırım da sanık avukatlarının bu dava ile ilgisi olmayacak şekilde 17-25 Aralık soruşturma süreci ve verilen takipsizlik kararı ile ilgili beyanlarına katılmadıklarını dile getirerek, ''Zira bütün bunlar müvekkilim hakkında televizyon programında yapılmış olan hakaretle ilgili değildir. Amerika'daki yargılamanın beklenmesi hususu talebi hukuken kabul edilebilir bir talep değildir. Türk Ceza Kanunu'nda yer yoktur'' diye konuştu.

Hakim Rüveyde Çakmak Kaner, şikayetçi Rıza Sarraf'ın davaya katılmasını kabul ederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Hakan Coşkun'un 19 Ekim 2015'teki ''Tarafsız Bölge'' programında Rıza Sarraf hakkında söylediği sözlerde hakaret edildiği gerekçesiyle Sarraf'ın avukatı aracılığıyla şikayetçi olduğu belirtildi.

İddianamede, şüpheli Ahmet Hakan Coşkun'un ''basın yoluyla hakaret'' suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.