Gazeteci Önder Aytaç serbest bırakıldı

Gazeteci Önder Aytaç serbest bırakıldı
Gazeteci yazar Önder Aytaç, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Gazeteci yazar Önder Aytaç, Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nce meselesi için çıkarılan yakalama kararı üstüne gözaltına alındığı Atatürk Havalimanı’ndan Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Talimat Bürosu’nda savcı vasıtası ile ifadesi tahsil edilen Aytaç, hür bırakıldı.

Aytaç, ifadesinde, yardımcı doçent şekilde çalıştığı Polis Akademisi Başkanlığı’ndaki görevinin sona erdiğine ait tebligatın altındaki şerhi kendisinin yazdığını belirtti.

Şerhi, ameliyat olduğu bir çağda yaş imza bulunmayan bir kararın kendisine usulsüz tebliğ edilmek istenmesi itibarı ile yazdığını anlatım eden Aytaç, ’Ancak bakan yahut bir diğer kişiye, kuruluşa hakaret kastım yoktur. Bu şerh, yapılan işleme tenkit mahiyetindedir. yönetim de benim söylediklerimi teyit eder biçimde bu vakadan sonra vazife süreleri dolmadan Emniyet Genel Müdürü, Polis Akademisi Başkanı ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanını görevden almıştır. Yapılan işlemlerin hukuka marjinal olduğu, bu konu için idare mahkemeleri vasıtası ile verilen durdurma kararları ile belirleme edilmiştir’ değerlendirmesini yaptı.

Önder Aytaç’ın açıklaması

Adliye önünde matbuat mensuplarına İzah oluşturan Aytaç, Polis Akademisi’nde öğretim üyesi bulunduğu dönemde ameliyatından dolayı 70 gündelik rapor aldığını belirterek, bu süreçte kendisiyle ilgili bir usulsüzlüğü ifade etmesinden dolayı İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Aytaç, yazısında ’paralel yapı’nın kendisine yaptığı şeyleri açıkladığını anlatım ederek, ’Emniyet Genel Müdürü, Polis Akademisi Başkanı ve Güvenlik Birimleri Fakültesi Dekanının süreleri bitmeden görevden alındı. Onların da usulsüzlük yaptığı yetinme vasıtası ile teyit edilmiştir. Benim ifadem buydu sadece. Yeni Türkiye’de bu tip şeylere alışacağız. Avukatlar herhalde biraz daha çok nakit kazanacak. Dün havaalanı emniyette konuk olduk. 5 yıldızlı bir otel gibiydi. Arkadaşlara teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Daha öncede Süleyman Şah Türbesi ile ilgili bir günlük gözaltına alındığını belirten Aytaç, ’Oradaki 18 adet Mehmetçiğin şehit olmamasına vesile olmuşsam da bundan gurur duyuyorum’ dedi.

Bir gazetecinin ’Dışişleri Bakanlığı’ndaki bu tapenin sızdırılmasını daha önceden biliyor muydunuz?’ sorusu üzerine Aytaç, şunları kaydetti:

’Hayır yalandı o. Hatırlayın o zamanı onunla da ilgili müthiş haberler çıkmıştı. Ben de bu işlerde çalışan, bu işten ekmeğini yiyen, pop kültürü üstüne değil, asker-polis-terör üstüne çalışmalar oluşturan ve devletin bu konularda beni master, doktora için yurtdışına göndermiş bulunduğu biriyim. Bu konularda kitaplar ve makaleler yazmış birisi şekilde öngörülerimdi onlar.’

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün suç duyurusu

Emniyet Genel Müdülüğü’nce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Polis Akademisi Başkanlığı’nda destekçi doçent şekilde çalışan Önder Aytaç’ın, mevzuat gereği vazife süresinin sona erdiği belirtilerek, Bakanlık makamından tahsil edilen onayla 17 Mart 2014’te görevine son verildiği kaydedildi.

Suç duyurusunda, destekçi doçentlik görevinin uzatılmadığına ait kendisine 19 Mart’ta yapılan tebligatı imzalamayan Aytaç’ın, belgenin altına ’....uygulanan hukuksuz işlemler ve şu anda idareyi ele geçirmiş suç örgütünün yaptığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, bakan, enlem yapı) binanın uzantıları (Polis Akademisi Başkanı, güvenlik  bilimleri Fakültesi Dekanı) suç işlemektedir’ şeklinde şerh düştüğü anlatıldı.

Aytaç’ın bu ifadesiyle ’emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ ve ’kamu görevlisine görevinden ötürü hakateret’ suçunu işlediği kaydedildi.

Bu suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Aytaç hakkında,  ’kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret’ ile ’Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçundan’ tahkikat başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.