Gazeteci ve Siyaset Bilimci Sezin Öney kimdir?

Gazeteci ve Siyaset Bilimci Sezin Öney kimdir?
 Editör
Sezin Öney, gazetecilik ve siyaset bilimi alanlarında kendini çalışmalar yürüten bir isim olarak öne çıkıyor. İşte Sezin Öney'in hayatı ve kariyeri hakkındaki tüm detaylar:

Sezin Öney, 1975 yılında İzmir'de doğdu. Eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başladı ve buradan 1998 yılında mezun oldu. Uluslararası ilişkilerdeki eğitimine ek olarak, Columbia Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaparak akademik bir zemin kazandı.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Amerika'da çeşitli düşünce kuruluşlarında çalıştı. 2007 yılında Türkiye'ye döndüğünde, Hürriyet gazetesinde dış politika muhabiri olarak görev aldı. Bu dönemde Türkiye'nin dış ilişkileri, siyasi gelişmeler ve uluslararası konulardaki yazılarıyla dikkat çekti.

Hürriyet gazetesindeki çalışmalarının ardından, 2012 yılında Habertürk gazetesine geçerek dış politika yazarı olarak görev aldı. 2017 yılında Habertürk'ten ayrılarak Türkiye'nin ilk siyasi analiz dergisi olan "Politik Yol"u kurdu. Dergi, Türkiye'deki ve dünyadaki siyasi gelişmeleri detaylı bir şekilde analiz ederek okuyuculara sunmaktadır.

Sezin Öney, gazetecilik kariyerinin yanı sıra Sezin Öney, sosyal medyada da etkileşimde bulunan bir isim. Twitter ve Instagram hesapları aracılığıyla takipçileriyle düşüncelerini paylaşmakta ve gündemi takipçileriyle yakından paylaşmaktadır.

Sezin Öney, analitik düşünce yapısı, çeşitli platformlarda yaptığı yorumlar ve çevreci duruşuyla öne çıkan bir gazeteci, yazar ve analisttir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.