Gazetecilerin ‘maske’ talebine MEB’den cevap

Gazetecilerin ‘maske’ talebine  MEB’den cevap
Konya’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının koronavirüsten korunmak için yaptıkları ‘Maske’ çağrısına Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden anında cevap geldi. İl Müdürlüğü, Beyşehirli öğrencilerin yaptıkları maskelerin gazetecilere dağıtılacağını

Konya’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının koronavirüsten korunmak için yaptıkları ‘Maske’ çağrısına Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden anında cevap geldi. İl Müdürlüğü, Beyşehirli öğrencilerin yaptıkları maskelerin gazetecilere dağıtılacağını söyledi. 

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Konya’da görevlerini yapmakta zorlanan ulusal ve yerel basın mensuplarının maske talebi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı. Bazı gazetecilerin İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e durumu bildirmesinin ardından harekete geçen Büyük, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan maskelerin gazetecilere dağıtılacağını söyledi. Basın mensupları tarafından takdir edilen uygulamanın diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olması temenni edildi. Bunun yanında Meram Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda üretilen maskeler de gazetecilere dağıtılacak. Dağıtılan maskeler, tek kullanımlık ve yıkanabilir olmak üzere iki çeşitten oluşuyor. Gazeteciler, İl Müdürlüğü binasından istedikleri maskeden alabilecekler. 

Öte yandan bir çok gazeteci, görev başında maske kullanma talebini basın meslek kuruluşlarına ve ilgili kurumlara ilettiği öğrenildi. Bu kurumlardan cevap alamayan gazeteciler, aynı talebi MEB İl Müdürlüğü’ne iletmesinin ardından maskelerin dağıtımı MEB İl Müdürlüğü tarafından yapılmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.