Gazi Kızına "Beleşçi" Diyen Biletçiye "İşten Çıkarma" Cezası

Gazi Kızına "Beleşçi" Diyen Biletçiye "İşten Çıkarma" Cezası
Ankara'da özel halk otobüsüne binen gazi kızı için "beleşçiler geldi" şeklinde rencide edici ifadeler kullanan biletçi ve otobüs şoförüne işten çıkarma cezası verildi- EGO Genel Müdürü Gündoğdu:- "Gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın en ufak şekilde inci

ANKARA (AA) - Ankara'da özel halk otobüsü biletçisinin, otobüse binen gazi kızı için "beleşçiler geldi" şeklinde rencide edici ifadeler kullandığı görüntülerden tespit edildi. Biletçi ve otobüs şoförü işten çıkartıldı.

Başkentte bir özel halk otobüsü biletçisinin, araca binen bir gazi kızına yönelik "beleşciler geldi" ifadelerini kullandığı öne sürüldü. Biletçinin rencide edici sözleriyle ilgili şikayet, "153 Mavi Masa" hattına iletildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, EGO Genel Müdürlüğü Otobüs Daire Başkanlığı’na bağlı Ceza Komisyonu, dün toplanarak, şikayete konu olan görüntüleri inceledi ve olayın gerçekliğini tespit etti.

Komisyon, Etlik-Balgat hattında çalışan 263 No'lu özel halk otobüsüne, 2 gün süreyle "parka çekme" cezası verirken, otobüsün şoförü ve biletçisinin de işten çıkartılması kararı alındı.

Ceza Komisyonunda, şehit ve gazi yakınları ile gazilere ücretsiz toplu taşıma uygulamalarından dolayı daha önce maruz kaldıkları benzer rencide edici söz ve davranışlarla ilgili 153 Mavi Masa’ya yapılan şikayetler de değerlendirildi.

Komisyon, hakkında şikayet olan ve 413 nolu Türk İş-Çankaya hattında çalışan bir özel halk otobüsü ile Sincan-Ankara arasında çalışan bir özel toplu taşıma aracına da 1 gün süreyle parka çekme cezası verdi. 413 nolu otobüsün biletçisi ile Sincan hattındaki aracın şoförünün de işten çıkartılmasına karar verildi.

EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarına kötü davranılmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Gündoğdu, bu tür davranışta bulunanlara, her türlü yaptırımı uyguladıklarını belirterek, "Özellikle toplu taşıma hizmeti sırasında bu vatandaşlarımızın hiçbir zorlukla karşılaşmamaları için önlem alıyoruz. Gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın en ufak şekilde incitilmesinin bile kabul edilmesi mümkün değildir. Bu vatandaşlarımız, hakları olan ücretsiz toplu taşıma uygulamasından yararlanırken herhangi bir kötü söz veya davranışla karşılaşırlarsa, anında bize bildirsinler." ifadelerini kullandı.

EGO'nun denetiminde olan hiçbir toplu taşıma aracında bu tarz davranışlara izin verilmeyeceğini vurgulayan Gündoğdu, "Şikayetlerin bize ulaşması halinde, hangi toplu taşıma aracı olursa olsun, gerekli inceleme yapıldıktan sonra yetkimiz dahilinde mutlaka hak ettikleri ceza verilir." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.