Gaziantep'te kültür sanat

Gaziantep'te kültür sanat
Gaziantep Devlet Tiyatrosu "Jennifer'in Düğünü/Osman Gazi" adlı oyunu sahneleyecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Devlet Tiyatrosu, "Jennifer'in Düğünü/Osman Gazi" isimli oyunu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

İskender Pala'nın yazdığı oyunun yönetmenliğini Hidayet Erdinç üstlendi.

Fatih Kahraman, Nihal Tercan, Göker Ersivri, Erdoğan Aydemir, Rezzak Aklar, Hasan Onat Peynirci, Işıl Keskin'in rol aldığı oyunda, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in hayatından bir kesit anlatılıyor.

Oyunun konusu şöyle:

"Osmanlı İmparatorluğu'nun maddi ve manevi temelleri sağlam bir şekilde atılmış, dışarıdan gelecek tüm tehlikeler bu iman, inanç ve zeka ile bertaraf edilebilmiştir. Bizanslı tekfurlar, gittikçe güçlenen Osman Bey'i ortadan kaldırmak için hain bir plan yapar. Bilecik Tekfuru Digenis, Yarhisar Tekfuru Dukas'ın kızı Jennifer ile evlendirilecek ve düğüne davet edilen Osman Bey, pusu kurulup öldürülecektir. Düğün gecesi için Bizans'ın kendi içinde de ayrı bir tezgah kurulur. İnegöl Tekfuru Nikola ve General Muzalo'nun ise kimsenin bilmediği planları vardır."

Oyun, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yarın saat 20.00'de ve 14 Mayıs Cumartesi 14.00'te sahnelenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.