Gaziantep'te "Tıpta İnovasyon Buluşmaları"

Gaziantep'te "Tıpta İnovasyon Buluşmaları"
GAZİANTEP (AA) - SANKO Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Tıpta İnovasyon Buluşmaları'' adlı bilimsel toplantıların ikincisi başladı.SANKO Hastanesi...

GAZİANTEP (AA) - SANKO Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Tıpta İnovasyon Buluşmaları'' adlı bilimsel toplantıların ikincisi başladı.

SANKO Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılışta konuşan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, üniversiteyi vakfın bir parçası olarak kurduklarını söyledi.

Üniversitenin kuruluşunda ana gayelerinin, Gaziantep'in ve Güneydoğunun en modern ve yüksek teknolojisine sahip bir araştırma hastanesini bünyelerinde barındırmak olduğuna işaret eden Konukoğlu, "Ana gayemiz bu ve bu konuda da hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan hedefimize emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Bu çabalarımızla inşallah bu bölgenin iyi üniversitelerinden biri olmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki belirli üniversitelerin yanına doğru çıkmaya çalışıyoruz. Her ne kadar devlet üniversiteleri varsa, biz her ne kadar talebelerden para alıyorsak da o zaten semboliktir baktığınız zaman. Bizim gayemiz ilim adamı yetiştirebilmek. Türkiye'deki doktor açığını ve hemşire açığını kapatabilmektir" dedi.

Kongre Onursal Başkanı ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav da hayatta mutluluk ve bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını, bilgiyi paylaşmanın mutluluğunu yaşamak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Anadolu'nun dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olduğunu belirten Sınav, bu kadim medeniyetin tarih boyunca ilim derlediğini kaydetti.

Sınav, "Bizim medeniyetimizin dışında diğer medeniyetlerde var mıdır bilmiyorum ama bizde 'bilim adamının kanı haramdır'. Bilim adamının kanı dökülmez bizde. Dolayısıyla tarihimizde bilim adamı idamına pek rastlamazsınız. Bilim adamları öldükleri zaman şehitliklerle beraber aynı mertebede oldukları kabul edilir bizim medeniyetimizde. Bizim medeniyetimizde kimsenin hesap soramadığı cihan padişahlarına itiraz edebilen tek makam bilim adamlarının başı olan şeyhülislamdır" diye konuştu.

Açılışı gerçekleştirilen kongre 7 Mayıs Cumartesi gününe kadar farklı oturumlarla devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.