Gaziantep'teki cinayet

Gaziantep'teki cinayet
Bıçakla öldürülen Suriyeli çocuğun acılı babası Ali:"Oğlum canını verdi, parasını vermedi. Çünkü o para kendi parası değil, Türkiye halkının emanet ettiği paraydı"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 3 gün önce bıçakla öldürülen 13 yaşındaki Suriyeli çocuğun babası Ali, "Oğlum canını verdi, parasını vermedi. Çünkü o para kendi parası değil, Türkiye halkının emanet ettiği paraydı" dedi.

Karayılan Mahallesi'nde kurulan çadırda taziyeleri kabul eden 7 çocuk babası Ali Ali (39), gazetecilere yaptığı açıklamada, evlat acısının çok ağır olduğunu ve hiçbir zaman geçmeyeceğini söyledi.

Suriye'de yaşanan iş savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını anlatan baba Ali, şunları söyledi:

"4 yıl önce savaşın Halep'e sıçramasıyla akrabalarla Gaziantep'e geldik. Ben oto tamircisinde çalışıyorum. Hepimizin meslekleri var, çalışıyoruz. Kimseye muhtaç olmayalım diye namusumuzla şerefimizle ailece hepimiz çalışıyoruz. Oğlum da işini çok severdi. Canını verdi, parasını vermedi. Çünkü o para kendi parası değil, Türkiye halkının emanet ettiği paraydı. Biz gelir geçeriz ama bu acı geçmez."

Amca Mustafa Ali, kardeşinin 7 çocuğu olduğunu ve tek başına ailesini geçindiremediği için yeğeninin de çalıştığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeğenim 2 yıldır buzdolabı tamirhanesinde çalışıyordu. İşini çok sevdiği için pazar günleri dahi gönüllü çalışmaya giderdi. Duyduğumuz kadarıyla iş yerine gelen birisi ustasına verilmek üzere kendisine para veriyor, sonra başka birisi gelip parayı istiyor ama yeğenim de vermiyor, ondan sonra da olanlar oluyor. Polise ve olay yerindeki vatandaşlara teşekkür ederim, zanlı kaçamadan yakalandı. İnşallah en ağır ceza verirler."

Merkez Şahinbey ilçesi Karayılan Mahallesi Karayılan Caddesi'nde geçen cumartesi, Suriyeli Ferhat Ali, buzdolabı tamirhanesinde Cengiz P, tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Vatandaşların linç girişiminde bulunduğu şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.