"Gazze kadın ve çocuk mezarlığına döndü"

"Gazze kadın ve çocuk mezarlığına döndü"
 S. Yazı İşleri Müdürü
AK Parti Kadın Kolları kadınlara yönelik şiddete dikkat çekerek, 21 yıllık AK Parti iktidarında kadın hakları için yapılan çalışmaları anlattı.

PUSULA HABER MERKEZİ - AK Parti Kadın Kolları Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.

“GAZZE KADIN VE ÇOCUK MEZARLIĞINA DÖNDÜ”

Gazze’de yaşanan kadın ve çocuk katliamına dikkat çeken AK Parti Konya İl Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Fatmanur Tunç, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, bu konudaki kararlılığımızı vurgulamak için buradayız. Kadın ve çocuk mezarlığına dönen Gazze’deki acıların gölgesinde bu açıklamamızı yapıyoruz. Ateşkesin kalıcı olmasını diliyoruz. Dün Bosna’da bugün Gazze’de olduğu gibi çatışma bölgelerinde kadınlara uygulanan insanlık dışı fiziksel ve cinsel saldırılar ve toplu şiddetin, aynı zamanda savaş suçudur” dedi.

KADININ EĞİTİMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

AK Parti’nin 21 yıldır kadın hakları için neleri hayata geçirdiğini anlatan Tunç sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır kararlı bir duruş sergiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı gibi “kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğu” düşüncesiyle birçok adım attık. Kadının eğitim hakkı başta olmak üzere, fırsat eşitliği, iş gücü piyasasına ve karar alma mekanizmalarına katılımı hükümetlerimizin öncelikli politika alanlarındandır.”

Kadına şiddetin Türkiye’nin değil dünyanın bir problemi olduğunu söyleyen Tunç, “Şiddet sadece ülkemizin değil maalesef tüm dünyanın sorunudur, tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok” dedi.

“KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kadın erkek eşitliği için kapsamlı çözümler üretmeye devam edeceklerini anlatan Tunç,

“AK Parti olarak inanıyoruz ki eğitim, kadın-erkek eşitliği konusunda şiddetin önlenmesi için atılan en temel adımdır. Bu düşünceyle kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal dayanışmanın gücü önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak kapsamlı çözümler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
YPG VE PKK’NIN KADIN İSTİSMARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Kadına şiddetin sadece evde olmadığına dikkat çeken Tunç, PKK’nın ve YPG’nin kadın istismarını kınadı. Tunç sözlerini şöyle noktaladı, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle şiddetin sadece ev, sokak ve işyerleri ile sınırlı olmadığını vurgulamak istiyoruz. Çatışmalarda zorla silahlandırma, çatışmaya zorlama, tecavüz ve intihar görünümlü infazlar da kadına yönelik şiddetin en ağır biçimidir. YPG-PKK gibi terör örgütlerinin uluslararası raporlara giren kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetini, infazını bir kez daha kınıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.