Gazze'deki maaş krizi

Gazze'deki maaş krizi
Gazze'deki kamu çalışanları uzlaşı hükümetinin maaşlarını ödememesi nedeniyle genel greve gitti

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'ndeki kamu kurumlarında Filistin uzlaşı hükümetinin, 2007'den sonra atanan memurların maaşlarını ödememesi nedeniyle genel greve gidildiği belirtildi.

Kamu Kurumu Çalışanları Sendikası tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Filistin uzlaşı hükümetinin kamu çalışanlarının haklarını görmezden gelmesi nedeniyle tüm bakanlıklarda, hükümet kurumlarında ve okullarda bir günlük genel greve gidildiği ifade edildi.

Hastanelerin acil servislerinde çalışanların grev kapsamı dışında bırakıldığı belirtilirken, sendikanın gelecek günlerde eylemlerini artıracağı kaydedildi.

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat sonucu, 2 Haziran'da Filistin'de uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Ancak 2007'den sonra atanan yaklaşık 40 bin kamu çalışanından sivil olanları, uzlaşı hükümetinden yalnızca bir defa bin 200 dolarlık ödeme yapılmıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Maliye Bakanlığı, 1-2 ayda bir söz konusu kamu çalışanlarına ödeme yapıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.